2024. március 29.
Többé nem kell szenvednünk a tahók által összeszemetelt tengerpartoktól

Többé nem kell szenvednünk a tahók által összeszemetelt tengerpartoktól

A Bobcat egy olyan gépezetet dobott piacra, amit kifejezetten a szeméttel teli strandok megtisztítására készítettek.

A Sand Cleanert szinte minden tengerparton szívesen látnák, hiszen az eldobott palackok, zacskók és a cigarettacsikkek tömkelege még a luxusüdülők tengerparti hangulatát is képesek elrontani. A Bobcat új gyártmányával azonban könnyen, ráadásul gyorsan megszabadulhatunk a homok alatt rejtőző és a strandon tengődő hulladéktól.

 

Átszűri a szemetet

 A szemét kiválogatása nem is lehetne egyszerűbb: a gép egy markoló segítségével lenyúl a talaj mélyére, a felkapott, hulladékkal teli földből pedig egy rács segítségével kiszűri a hulladékot. A rácsos szűrőt úgy fejlesztették ki, hogy még a cigarettacsikkek is fennakadjanak rajta. A szűrő biztonságosabbá is teheti a strandot, ahol a fürdőzők sokszor összetört üveggel sértik fel a lábukat.

 A Sand Cleanert száraz és nedves homokban is lehet használni, ráadásul rekordidő alatt dolgozik. Viszonylag nagy terület megtisztítására képes egyszerre, mivel egy 350 literes szemétgyűjtő tartályt építettek hozzá. A gép kis méretének és páratlan manőverező képességének köszönhetően a nehezen megközelíthető, elszigetelt helyszíneken is jól működik és a hátára illesztett penge jóvoltából a Sand Cleaner még a homokot is elsimítja maga mögött.

Megosztás