2021. október 21.
Mire jók a high-tech ruhák?

Mire jók a high-tech ruhák?

Egy amerikai ruhagyár a közelmúltban olyan kifinomult, sajátos high-tech anyagból készült ruhadarabokat dobott piacra, melyek egyszerre elegánsak és a jövőbe mutatóak.

A technológia már a divatot is bekebelezi. Az időtálló termékek ugyan ellentmondanak a fogyasztói társadalom által oly gyakran megszabott "limitált élettartamnak", de a technológia nevében talán egyre több olyan ruha is a piacra kerülhet, amik gyártásánál épp a minőség a prioritás.

Az amerikai Walmart leányvállalataként működő Bonobos férfiruházati cég olyan magas műszaki szintű újítást vezetett be ruháinál, melyek könnyedén a biciklisek kedvenc gyártójává varázsolhatják a céget.

A ruhák a pamut, a poliamid és az elasztán (rugalmas poliuretán) keverékének köszönhetően jól nyúlnak, ráadásul vízállóak is egy bizonyos szintig. A cég honlapja szerint a termékekről a sarat és a többi foltot is egy mozdulattal le lehet törölni.

A mostani kollekcióba már nemcsak nadrágokat kínálnak, hanem blúzokat, dzsekiket és ingeket is. A cég vezetője a foltálló, nyúlós ruhadarabokat az evolúció természetes befolyásának nevezte, hiszen a ruhák a high-tech termékekhez hasonlóan csak akkor tudnak versenybe szállni a piacon, ha haladnak a korral, és a legújabb fejlesztéseket is beleszövik a tervezésbe és az anyagválasztásba.

Bár egy high-tech nadrág ára még 168 dollár,  gyártók azt ígérik, hogy amint elterjedtté válnak az ilyen típusú termékek a piacon, az árak egyre inkább csökkenésnek indulnak.

(via Business Insider)

Megosztás

Ez az első pesti étterem, amely csak szűrt vizet használ

Trend

Ez az első pesti étterem, amely csak szűrt vizet használ

  • 2021.10.11

Ha beülünk egy étterembe, valószínűleg ritkán jut eszünkbe a víz. Még kevésbé a fenntarthatóság, és az sem, hogy a víz felhasználása történhet teljesen másképpen is, mint ahogyan megszokhattuk. Budapest szívében azonban példaértékű mód van erre, ráadásul egy olyan helyszínen, ahol a gasztronómiai értékek ugyancsak az első helyen vannak.

Pandémia és logisztikai trendek: digitalizálódás és Kína térhódítása 2030-ra

Trend

Pandémia és logisztikai trendek: digitalizálódás és Kína térhódítása 2030-ra

  • 2021.09.17

A COVID-19 világszerte jelentős változásokat eredményezett a logisztikai szektorban. Ingadozó kereslet, a beszállítások egyenetlensége, az e-commerce drámai térhódítása, a logisztikai igények átrendeződése. Ipar 4.0 és 5G. Vajon hogy hat mindez egymásra, és milyen új világot hoz ez létre a logisztikában? A QLM piaci kitekintése.