2020. augusztus 10.
Itt a mosógép-bicikli hibrid

Itt a mosógép-bicikli hibrid

A SpinCycle egy olyan hordozható mosógép, amit szinte bármelyik biciklire rá lehet erősíteni.

A régi áramfejlesztős poénokat felidéző pedálos mosógép tíz percen belül kimossa a belepakolt ruhákat. Ez a tartály főleg a fejlődő országok lakosságát célozza meg, ahol még ma is kézzel mosnak az emberek. A SpinCycle egy mozdulattal lekapcsolható a bicikliről, így a kerékpárt rendeltetésszerűen is használhatjuk a tartállyal a hátán.

 

Sokat kellett kézzel mosnia

 

A hordozható mosógép feltalálója Rich Hewitt, aki egy Burundiban tett látogatásakor álmodta meg a biciklire szerelhető eszköz alapötletét. Mivel sok időt töltött az országban, rengeteget kellett kézzel mosnia, ezért egy könnyebb megoldást próbált találni a ruhatisztításra. A tartály csak a bicikli hátulján foglal helyet, így a tekerés közben semmi sem akadályozza a biciklist, ráadásul a ruhák mosásához szükséges szereknek is külön helye van. Szükség esetén a tartály leválasztható, bármikor meg lehet tölteni vízzel. Egy lapátot is szereltek bele, ami a forgó tartályban keletkező centrifugális erő kiegészítésére szolgál. A feltaláló állítása szerint a SpinCycle segítségével nem csupán vizet, de időt is megtakaríthatunk.

(via Business Insider)

Megosztás

Az elmúlt 10 év legextrémebb ruhadarabjai - Itt az ideje, hogy száműzzük őket a szekrényből

Trend

Az elmúlt 10 év legextrémebb ruhadarabjai - Itt az ideje, hogy száműzzük őket a szekrényből

  • 2020.03.13

Aki követi a trendeket tudja, hogy a kifutókon időről időre elég extrém megoldásokkal is találkozhatunk. A divattervezők hajlamosak szabadjára engedni a fantáziájukat és utcai, vagy akár alkalmi viseletként elképzelhetetlen kreációkkal, ruhadarabokkal is jelentkeznek. Elég gyakori, hogy ezek leegyszerűsített változatai elszabadulnak és a hétköznapi életben is megjelennek – a fashiondays.hu stílusszakértője az elmúlt 10 év gyöngyszemeiből válogatott.

Divatmentoring program indult Magyarországon

Trend

Divatmentoring program indult Magyarországon

  • 2019.12.12

A kezdeményezéssel a Magyar Divat & Design Ügynökség célja, hogy minél több stabil, sikeres magyar márka jöjjön létre és a legjobban teljesítők tovább léphessenek a nemzetközi mentoring programba is.