2021. október 21.
Hangszóró wimbledoni teniszlabdákból

Hangszóró wimbledoni teniszlabdákból

Ez a Wimbledonban használt teniszlabdákba épített Bluetooth-os hangszóró a gömb természetes akusztikáját használja fel a tökéletes hangzáshoz, és remek szuvenír lehet az ütős sportág rajongói számára.

A legjobb vezeték nélküli hangszórók hordozhatók, tartósak és kiváló minőségű zenei hangzásra képesek. Ezért is esett a teniszlabdákra a Rogue Projects tervezőiroda vezérigazgatójának választása, aki mellesleg lelkes teniszező. Évente több mint 230 ezer labdát „pazarolnak el” a Grand Slam teniszversenyek alatt, így a belőlük készült hangszórók nem csupán egy ötletes, de egy újrahasznosító projekt részét is képezik.

 

Akár hét órát is bír az akkumulátora

A hangszórókat hearO-nak nevezték el, és egyetlen gombnyomással lehet őket csatlakoztatni telefonokhoz vagy más médialejátszókhoz. A hangfal réseit a Fibonacci-spirál mintája alapján tervezték, a töltéshez pedig egy mágneses állomást készítettek, melyre fel lehet helyezni a labdát. Az akkumulátor akár hét óráig is kitart folyamatos zenehallgatás mellett. A teniszlabdás hangszórók legnagyobb erőssége az egyszerű kialakításban rejlik. A labdák tetejét egy hidraulikus préssel vágták le, a belső gumiréteg az akusztikán javít, a külső szöszös felület pedig a sérülések elkerülés miatt optimális. Az összes hearO hangszóró olyan teniszlabdákból készült, melyeket a 2016-os wimbledoni teniszversenyen használtak. A termék ára 60 angol font, ami ugyan több mint húszezer forint, ám egy ilyen hangszóró sajátos múltja miatt még mindig különlegességnek számít.

(via Business Insider)

Megosztás

Ez az első pesti étterem, amely csak szűrt vizet használ

Trend

Ez az első pesti étterem, amely csak szűrt vizet használ

  • 2021.10.11

Ha beülünk egy étterembe, valószínűleg ritkán jut eszünkbe a víz. Még kevésbé a fenntarthatóság, és az sem, hogy a víz felhasználása történhet teljesen másképpen is, mint ahogyan megszokhattuk. Budapest szívében azonban példaértékű mód van erre, ráadásul egy olyan helyszínen, ahol a gasztronómiai értékek ugyancsak az első helyen vannak.

Pandémia és logisztikai trendek: digitalizálódás és Kína térhódítása 2030-ra

Trend

Pandémia és logisztikai trendek: digitalizálódás és Kína térhódítása 2030-ra

  • 2021.09.17

A COVID-19 világszerte jelentős változásokat eredményezett a logisztikai szektorban. Ingadozó kereslet, a beszállítások egyenetlensége, az e-commerce drámai térhódítása, a logisztikai igények átrendeződése. Ipar 4.0 és 5G. Vajon hogy hat mindez egymásra, és milyen új világot hoz ez létre a logisztikában? A QLM piaci kitekintése.