2020. március 30.

Az Audi fellő a Holdra két Quattrót

A Vodafone és a Nokia pedig összedob egy 4G-s mobilhálózatot egy kis bázissal, ha már arra járnak.

Természetesen nem olyan autókra kell gondolni, amik a földi utakat róják, hanem két kis holdjáróra. A küldetés a Vodafone Németország, a hálózati berendezéseket gyártó Nokia és az Audi autógyár közös privát projektje, melyet a Berlini székhelyű PTScientist világhírű startup irányít.

A „Misszió a Holdra” elnevezésű bázisépítési kísérlet célja pedig az, hogy megközelítse és tanulmányozza a NASA 1972-ben felküldött utolsó Apollo-missziójának holdjáróját, majd összekösse az Audi két holdjáróját a lerakott központtal. A kilövést Elon Musk SpaceX Falcon 9 rakétájával tervezik.

A Holdra érve a Nokia Bell Labs egy „űrkompatibilis hálózatot” hoz létre, ami még az egy kilót sem éri el. A Vodafone ezt felhasználja a 4G-s hálózat felállításához, amivel összeköti a két Audi holdjárót a bázisállomással. Elvileg egy 5G-s hálózatot terveztek, de a 4G elsőre biztonságosabb megoldásnak tűnt – számolt be a CBC.

 

 

Megosztás

Az elmúlt 10 év legextrémebb ruhadarabjai - Itt az ideje, hogy száműzzük őket a szekrényből

Trend

Az elmúlt 10 év legextrémebb ruhadarabjai - Itt az ideje, hogy száműzzük őket a szekrényből

  • 2020.03.13

Aki követi a trendeket tudja, hogy a kifutókon időről időre elég extrém megoldásokkal is találkozhatunk. A divattervezők hajlamosak szabadjára engedni a fantáziájukat és utcai, vagy akár alkalmi viseletként elképzelhetetlen kreációkkal, ruhadarabokkal is jelentkeznek. Elég gyakori, hogy ezek leegyszerűsített változatai elszabadulnak és a hétköznapi életben is megjelennek – a fashiondays.hu stílusszakértője az elmúlt 10 év gyöngyszemeiből válogatott.

Divatmentoring program indult Magyarországon

Trend

Divatmentoring program indult Magyarországon

  • 2019.12.12

A kezdeményezéssel a Magyar Divat & Design Ügynökség célja, hogy minél több stabil, sikeres magyar márka jöjjön létre és a legjobban teljesítők tovább léphessenek a nemzetközi mentoring programba is.