2019. november 19.

Az Audi fellő a Holdra két Quattrót

A Vodafone és a Nokia pedig összedob egy 4G-s mobilhálózatot egy kis bázissal, ha már arra járnak.

Természetesen nem olyan autókra kell gondolni, amik a földi utakat róják, hanem két kis holdjáróra. A küldetés a Vodafone Németország, a hálózati berendezéseket gyártó Nokia és az Audi autógyár közös privát projektje, melyet a Berlini székhelyű PTScientist világhírű startup irányít.

A „Misszió a Holdra” elnevezésű bázisépítési kísérlet célja pedig az, hogy megközelítse és tanulmányozza a NASA 1972-ben felküldött utolsó Apollo-missziójának holdjáróját, majd összekösse az Audi két holdjáróját a lerakott központtal. A kilövést Elon Musk SpaceX Falcon 9 rakétájával tervezik.

A Holdra érve a Nokia Bell Labs egy „űrkompatibilis hálózatot” hoz létre, ami még az egy kilót sem éri el. A Vodafone ezt felhasználja a 4G-s hálózat felállításához, amivel összeköti a két Audi holdjárót a bázisállomással. Elvileg egy 5G-s hálózatot terveztek, de a 4G elsőre biztonságosabb megoldásnak tűnt – számolt be a CBC.

 

 

Megosztás

Neymar aláírt egy óramárkához

Trend

Neymar aláírt egy óramárkához

  • 2019.03.9

Hat kivételes modell került bele a limitált Neymar órakollekcióba. Az órák hátlapján a sztárfocista aláírása látható, de a számlapon is helyet kapott a NJR szignó.