2020. június 6.

Rossz kezdés után magabiztos magyar győzelem

Rossz kezdés után 10-7-re nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a román csapat ellen a Kecskeméten zajló Európa Kupa-selejtező második napján.

Märcz Tamás együttese - amely csütörtökön a georgiaiakat verte - szombaton a spanyolokkal találkozik, annak az összecsapásnak vélhetően a csoportelsőség a tétje.

Az Európa Kupa kecskeméti csoportjából az első három helyezett kerül az áprilisi nyolcas döntőbe. A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

 

Európa Kupa, selejtező, 2. játéknap:

Magyarország-Románia 10-7 (2-4, 2-1, 3-1, 3-1)

A magyar csapat gólszerzői: Erdélyi, Manhercz 3-3, Vámos 2, Angyal, Jansik Sz., 1-1

 

A románok villámrajtot vettek, ugyanis bő két és fél perc alatt két emberelőnyös és egy akciógóllal 3-0-ra elhúztak. Märcz Tamás szövetségi kapitánynak így szokatlanul korán időt kellett kérnie, melynek köszönhetően egy gólra felzárkózott a csapat. A románok a nyitónegyed végén egy végletekig kijátszott, majd értékesített fórral léptek el ismét.

A második felvonásban "helyreállt a világ rendje", s néhány perc múlva már egyenlő állásról indulhattak újra a csapatok. Előnybe végül ismét a románok kerültek a nagyszünet előtt.

Szinte rögtön a harmadik negyed elején egyenlíthetett volna a magyar válogatott, de az emberelőnyt nem tudta kihasználni, ráadásul a románok lefordultak, és növelték előnyüket. A túloldalon Erdélyi Balázs szépített távolról, majd Manhercz Krisztián lefordulásból egyenlített. Egy perccel a negyed vége előtt "fórból" Erdélyi révén a mérkőzésen először vezetést szerzett a magyar csapat, ráadásul Nagy Viktor is elkapta a fonalat.

A zárónegyedben már kijött a két csapat közti klasszis különbség, a románok el is fáradtak a meccs végére.

 

(MTI)

Megosztás

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

Hello Sport

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

  • 2019.07.10

A nyári strandolás idén nem csak a kellemes semmittevést jelenti, hanem a felszabadult mozgást is az egész család számára. Czanik Balázs ugyanis hétvégenként strandokra látogat, és megannyi mozgásformával, valamint családi programokkal várja az érdeklődőket.