2024. március 29.
Öt magyar lesz a férfi öttusa döntőben Kecskeméten

Öt magyar lesz a férfi öttusa döntőben Kecskeméten

Demeter Bencének, Demeter Gergelynek, Regős Gergelynek, Szép Balázsnak és Horváth Norbertnek szurkolhatunk a vasárnapi férfi döntőben.

Öt magyar résztvevője lesz vasárnap a férfi döntőnek a kecskeméti öttusa világkupaversenyen.

A pénteki selejtezőben - amelyben 88 öttusázó, köztük 12 magyar indult - három csoportban zajlottak a küzdelmek a Messzi István Sportcsarnokban, a Kecskeméti Fürdőben és a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Mindegyikből az első 10 hely ért automatikusan finálét, a maradék 6 helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltötték fel. Az A-ban először vívtak, azután úsztak, a B-ben és a C-ben pedig fordított volt a sorrend a lövészetekkel kombinált futás előtt – írta az MTI.

Az A csoportban második lett Demeter Bence és kilencedik Demeter Gergely, de jó esélye volt a továbbjutásra a tavaly világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Kasza Róbertnek is, aki azonban nem tudta befejezni versenyét. Martinek János szövetségi kapitány elmondása szerint Kasza hasmenéssel versenyzett, majd a kombinált szám bemelegítésénél már hányingere is volt, így idő előtt ért véget számára a verseny.

A B csoportban Regős Gergely harmadik, Szép Balázs pedig hatodik lett, míg a C-ből nem volt közvetlen továbbjutó, de Horváth Norbert a pontszámával szintén ott lehet a fináléban, igaz ehhez hazai jelzésre is szükség volt. Horváth 13. lett a csoportjában 1103 ponttal, ez még éppen továbbjutást ért, de ugyanennyivel végzett mögötte a mexikói Duilio Carrillo, akit az eredményszámító program előrébb sorolt, mivel a kombinált számban ő nyújtott jobb teljesítményt. Csakhogy Horváth fél méterrel hamarabb futott a célba, amit a szakvezető szóvá is tett, és végül igazat adtak neki.

Nem volt ott a mezőnyben a válogatott alapembere, az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi Ádám, aki két hete, a hazai bajnokságon megsérült. Martinek elmondta, hogy csak egy hete kezdte újra az edzéseket, amivel egy világkupának nem volt értelme nekivágni.

A vasárnapi férfi döntő előtt szombaton a női finálé következik a 36 fős mezőnyben három magyarral, Földházi Zsófiával, Kovács Saroltával és Alekszejev Tamarával. A világkupa hétfőn a vegyes váltóval ér véget.

Az idei első világkupa versenyen, március elején Kairóban Alekszejev Tamara ezüstérmet szerzett. A sorozat március végén Los Angelesben folytatódott, ahol Demeter Bence ezüst-, Szép Balázs és Alekszejev pedig bronzérmet nyert. A nemzetközi mezőny a kecskeméti verseny után, május végén Szófiában találkozik. A döntőt júniusban, Asztanában tartják majd. Az Európa-bajnokságot július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyét, a világbajnokságot pedig szeptemberben, Mexikóvárosban rendezik meg.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

A hétvégén immár 30. alkalommal rendezték meg a havas sportok nagy szezont lezáró eseményét, a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján a sportversenyek mellett egy közös ünnepi lecsúszást is megrendeztek, melyen több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.