2020. június 2.

Korpási, Bácsi és Lőrincz Viktor győzött Kubában

Három arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar kötöttfogású birkózó-válogatott a Havannában rendezett nemzetközi ranglistaversenyt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint mexikói, amerikai, német, majd a döntőben kubai riválist legyőzve szerezte meg az első helyet a 72 kilogrammos kategóriában.

A 87 kilósok mezőnyében az Eb-első, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor német és kubai birkózó legyőzését követően az U23-as világbajnok Szilvássy Erikkel csapott össze a döntőben, és 2-1-re győzött.

A harmadik magyar aranyat a vb- és Eb-első Bácsi Péter szerezte a 82 kilogrammos súlycsoportban, melyben a négy induló körmérkőzést vívott, így Bácsi hiába kapott ki hazai riválisától, Szabó Lászlótól, másik két meccsét megnyerte, s körbeverések miatt az élen zárt, Szabó pedig a harmadik helyen.

A verseny hatodik magyarja, az Eb-második Lám Bálint (130 kg) szintén bronzérmet szerzett.

A kubai viadal a négy közül a második ranglistaverseny volt az évben a kötöttfogásúaknak, nagy mezőny azonban nem gyűlt össze.

A svédországi Klippanban rendezett hagyományos női versenyen - amely szintén ranglistaverseny - az Európa-bajnoki bronzérmes Galambos Ramóna volt a legjobb magyar, aki három győzelmet aratva bronzérmet nyert.

 

(MTI)

Megosztás

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

Hello Sport

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

  • 2019.07.10

A nyári strandolás idén nem csak a kellemes semmittevést jelenti, hanem a felszabadult mozgást is az egész család számára. Czanik Balázs ugyanis hétvégenként strandokra látogat, és megannyi mozgásformával, valamint családi programokkal várja az érdeklődőket.