2020. június 6.

Kikapott a kazahoktól a magyar jégkorong-válogatott

A magyar jégkorong-válogatott 5-2-re kikapott a világbajnoki rivális kazah csapattól a katowicei felkészülési torna pénteki nyitómérkőzésén.

A nyitóharmadban a zömmel az orosz élvonalbeli (KHL) játékosokból álló kazah együttes nagy nyomás alatt tartotta a magyar kaput, s emberelőnyből vezetést is szerzett.

A második húsz percben is veszélyesebb volt az ellenfél, s egy villámgyors támadásból növelte előnyét. Bár Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata a harmad végén kettős emberfórban faraghatott volna a különbségen, nem tudott élni az utolsó játékrészre is átcsúszó lehetőséggel. Egyenlő létszámban azonban összejött a szépítés Garát Zsombor révén, csakhogy a kazahok két gyors góllal eldöntötték a találkozót. Sofron szép egyéni megmozdulása már csak szépségtapaszt jelentett, a magyarok az utolsó percekben kapuslehozatallal is próbálkoztak, ám gólt lőniük nem, csak kapniuk sikerült.

A válogatott a hétvégén szintén vb-ellenféllel mérkőzik: szombaton az olasz, vasárnap a házigazda lengyel együttes lesz az ellenfél.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyarok ellenfele április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

 

Eredmény, négy nemzet torna, 1. forduló:

Olaszország-Lengyelország 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Korábban:

Kazahsztán-Magyarország 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)

 

Szombaton játsszák:

Magyarország-Olaszország 16.30

Lengyelország-Kazahsztán 20.00

    

Vasárnap játsszák:

Olaszország-Kazahsztán 15.30

Lengyelország-Magyarország 19.15

 

(MTI)

Megosztás

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

Hello Sport

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

  • 2019.07.10

A nyári strandolás idén nem csak a kellemes semmittevést jelenti, hanem a felszabadult mozgást is az egész család számára. Czanik Balázs ugyanis hétvégenként strandokra látogat, és megannyi mozgásformával, valamint családi programokkal várja az érdeklődőket.