2024. március 29.
Három magyar öttusázó lesz a női döntőben Kecskeméten

Három magyar öttusázó lesz a női döntőben Kecskeméten

A csütörtöki selejtezőben a döntős szereplést a tavaly világbajnok csapat tagjai harcolták ki maguknak: Földházi Zsófia, Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara.

Három hazai résztvevője lesz a szombati női döntőnek a kecskeméti öttusa világkupaversenyen.

A csütörtöki selejtezőben - amelyben 76 öttusázó, köztük 12 magyar indult - három csoportban zajlottak a küzdelmek a Messzi István Sportcsarnokban, a Kecskeméti Fürdőben és a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Mindegyikből az első 10 hely ért automatikusan finálét, a maradék 6 helyet pedig a megszerzett pontszámok alapján töltötték fel. Az A-ban először vívtak, azután úsztak, a B-ben és a C-ben pedig fordított volt a sorrend a lövészetekkel kombinált futás előtt – írta az MTI.

A döntős szereplést, a legjobb 36 közé jutást a tavaly világbajnok csapat tagjai harcolták ki a hazaiak közül: az A csoportban Földházi Zsófia hetedik lett, a B-ben Kovács Sarolta elsőként futott a célba, a C-ben pedig Alekszejev Tamara ötödikként végzett.

Pénteken a férfiak selejtezőjét rendezik, majd szombaton és vasárnap következnek a döntők, hétfőn pedig a vegyes váltó.

Az idei első világkupa-versenyen, március elején Kairóban Alekszejev ezüstérmet szerzett. A sorozat március végén Los Angelesben folytatódott, ahol Demeter Bence ezüst-, Szép Balázs és Alekszejev pedig bronzérmet nyert. A nemzetközi mezőny a kecskeméti verseny után, május végén Szófiában találkozik. A döntőt júniusban, Asztanában tartják majd. Az Európa-bajnokságot július közepén Székesfehérváron, az év fő versenyét, a világbajnokságot pedig szeptemberben, Mexikóvárosban rendezik meg.

Megosztás

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

Hello Sport

Magyar felvonulás az osztrák síterepen

  • 2024.03.19

A hétvégén immár 30. alkalommal rendezték meg a havas sportok nagy szezont lezáró eseményét, a Dockyard Havas Szezonzárót az ausztriai Kreischbergen. A jubileum és március 15. apropóján a sportversenyek mellett egy közös ünnepi lecsúszást is megrendeztek, melyen több száz magyar csúszott le együtt az emlékező menetben.

 

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

Sport

Pécsett fut az antarktiszi ultramaraton győztese

  • 2023.03.4

Az antarktiszi ultramaraton győztes Lubics Szilvia beteg gyerekek segítésére buzdít a Pécs-Harkány futóversenyen való részvételével. Az ultrafutó főtámogatójával, a CHERRISK csapatával újabb jótékonysági kampányt indít, ezúttal egy regionális szervezetet, a Nevetnikék Alapítványt támogatják futással és ’cserkókkal’.