2020. június 2.
Egyetlen magyar sem maradt aranyérem nélkül a kerekesszékes vívók montreali világkupáján

Egyetlen magyar sem maradt aranyérem nélkül a kerekesszékes vívók montreali világkupáján

Az öttagú magyar csapat 4 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerezve az első helyen végzett az éremtáblázaton.

Tíz magyar érem született a Montrealban rendezett kerekesszékes vívóvilágkupán.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a csapatot öt női versenyző alkotta Kanadában. Az első napi párbajtőrküzdelmek során két ezüstérem született Krajnyák Zsuzsanna (A kategória) és Dani Gyöngyi (B) jóvoltából, Veres Amarilla (A) pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Másnap sportágtörténeti sikerrel folytatták a magyarok, az első ízben rajthoz álló női kardcsapat (Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla) rögtön aranyérmet ünnepelhetett. A folytatásban tőr egyéniben Krajnyák és Dani volt megállíthatatlan, Hajmási pedig ezüstöt vehetett át – írta az MTI.

A viadal befejező napján Veres győzte le fölényesen valamennyi ellenfelét és lett aranyérmes a kard egyéni A kategóriás küzdelmeiben, ugyanott Hajmási bronzérmet vehetett át, csakúgy, mint a B kategóriában élete első egyéni vk-érmét szerző Mező Boglárka.

Ezzel az öttagú magyar csapat - amelyben senki sem maradt aranyérem nélkül - 4 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szerezve az első helyen végzett az éremtáblázaton.

Megosztás

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

Hello Sport

Ne csak pihenj, fogyj is a strandon!

  • 2019.07.10

A nyári strandolás idén nem csak a kellemes semmittevést jelenti, hanem a felszabadult mozgást is az egész család számára. Czanik Balázs ugyanis hétvégenként strandokra látogat, és megannyi mozgásformával, valamint családi programokkal várja az érdeklődőket.