2020. augusztus 13.
Tíz pincészet borát kóstolhatjuk meg a pünkösdi hétvégén Palkonyán

Tíz pincészet borát kóstolhatjuk meg a pünkösdi hétvégén Palkonyán

Emellett gasztroudvar, gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek várják a közönséget. 

Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án - közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.    

Idén 10 pincészet 25 féle - előzetes minősítésen átesett -  szortimentjéből lehet kóstolni a villányi borvidékhez tartozó községben.

Palkonya legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalon található, 53 présházból álló pincesor, ahol minden évben pünkösdkor kinyílnak a pinceajtók, hogy a borosgazdák széles körben megismertessék legszebb tételeiket - idézték fel a szervezők.

A programokat szombaton délelőttől vasárnap estig tartják nyolc helyszínen. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget.

A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik majd a Malomparkban, ahol a street foodtól a sváb ételekig mindenfajta harapnivaló megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak.

Pünkösdvasárnap reggeltől késő estig a településen teljes útlezárás lesz érvényben, mindkét nap fesztiválbuszok közlekednek Pécs és Palkonya között.

Megosztás

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyar fiatalok

Hello Ország

Egyre több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyar fiatalok

  • 2020.07.8

A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a Fény Utcai Piac 2200 fős, hazai gyümölcs-, zöldség-, tej-, hal- és húsfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből. A Piac júliusban nagyszabású jótékonysági kezdeményezést is indít.