2024. március 28.
Folytatódik az országos szúnyogirtás

Folytatódik az országos szúnyogirtás

Nem áll meg az országos szúnyogirtás, további 185 településen, közel 67 ezer hektáron folynak a munkálatok, ezen a héten is – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon.

-Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, Baranya, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatják a rovarok gyérítését. – mondta Mukics Dániel az OKF helyettes szóvivője.

A negyedik hete zajló beavatkozás azért is szükséges, mert a nyárias tavasz miatt sok a szúnyog szinte az egész országban. A héten 36 ezer hektáron levegőből, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat. Ugyanakkor a napokban várható esős, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy a tervezett munka egy részét néhány nappal el kell halasztani - tette hozzá a szóvivő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az OKF honlapján, a katasztrofavedelem.hu oldalon megtalálható, hogy melyik napon melyik településen lesz permetezés.

Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést – közölte a szóvivő.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.