2024. március 29.
Ez volt a lényeg a 9. héten

Ez volt a lényeg a 9. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

A koronavírus-járvány harmadik hullámának megfékezéséért hétfőtől bevezetendő új szigorítások kapcsán Orbán Viktor 50%-os bértámogatást ígért az intézkedések miatt most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak, a fodrászoknak, a kozmetikusoknak és a bolti eladóknak. Hétfőtől egy hónapon át az általános iskolák alsó tagozatos osztályaiban és az óvodákban sem fogadják a gyerekeket.

 

A héten az Egyesült Államok lett a világelső a beadott oltások számában, de a New York Times összesítése szerint Magyarország sem áll rosszul. Hazánk a 12. helyen található a beadott vakcinák számát lakosságarányosan tekintve. A bécsi magyar nagykövetség a sok megkeresés miatt a hétvégén arról tájékoztatta az osztrák polgárokat, hogy Magyarországon csak a magyar társadalombiztosítással rendelkezők kaphatnak oltást. Az osztrákok az orosz vakcinát beadatni jöttek volna tömegesen Magyarországra.

 

A Fidesz szerdán kilépett az EPP (Néppárt) Európai parlamenti frakciójából, de továbbra is tagja magának a Néppártnak. Az európai sajtó a kilépést kizárásként fogalmazta meg, de valójában arról van szó, hogy képviselői csoport kizsarolta a 12 magyar képviselő már lebegtetett kilépését. Orbán Viktor másnap reggeli rádióinterjújában elismerte, így a pártban sincs sok értelme a maradásnak.

 

Liu Shaolin Sándor arany-, míg öccse, Liu Shaoang ezüstérmes lett a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság 1000 méteres döntőjében.

 

A hét száma: 71
Ennyi kilogramm hulladékot találtak egy szabadon kóborló tehén gyomrában az észak-indiai Harijána államban – írta az MTI. Az állat egy közlekedési balesetben sérült meg, majd a négyórás műtéten kiderült, hogy tele van szeméttel. A tehén Indiában szent állat, mintegy ötmillió kóborol az utcákon, többségüknek nincs egyéb tápláléka, mint a földön szanaszét heverő hulladék.

 

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.