2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 34. héten

Ez volt a lényeg a 34. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

A 34. héten több vizsgált nagyvárosban határozott növekedésnek indult a SARS-CoV-2 koronavírus koncentrációja. Növekedés volt megfigyelhető a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen.

 

Hétfőn elkezdték kijelölni azokat a parkolóhelyeket Budapest VI. kerületének belső részén, amelyeket 18 óra és másnap 7 óra között kizárólag a helyi lakosok használhatnak; várhatóan az ősz folyamán az V., VII. és XIII. kerületben is bevezetik az új rendszert - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

 

Vörös festékkel színezték meg a londoni Buckingham-palota előtt található szökőkutat és annak vizét az Animal Rebellion nevű szervezet aktivistái csütörtökön. Az akcióval az ellen tiltakoztak, hogy a koronához tartozó területeken engedélyezett a vadászat. Az aktivisták azzal vádolták meg II. Erzsébet királynőt, hogy emiatt vér tapad a kezéhez – számolt be a The Guardian.

 

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) jóváhagyta a Paks II. Atomerőmű Zrt. fizikai védelmi engedélykérelmét és a későbbi létesítmény Fizikai Védelmi Tervét, amelyet legközelebb 2026-ban kell ezt felülvizsgálni.

 

A hét száma: 272.922
A főpolgármester csütörtöki bejelentése szerint ennyi gyereket érint a fővárosban és az agglomerációban, hogy ingyenessé teszi a közösségi közlekedést a 14 év alattiak számára. Ez majdnem egymilliárdos bevételkiesés havonta, a Városháza szerint ez mégis egy nullszaldós projekt lesz, mert a járvány miatt kocsiba ült szülők így visszacsábíthatók a tömegközlekedésbe.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.