2024. április 19.
Borsodban 80 programmal készülnek a Közösségek Hetére

Borsodban 80 programmal készülnek a Közösségek Hetére

A rendezvénysorozattal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánják láthatóvá tenni.

Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete, melynek keretében országszerte 376 településen mintegy 800 programmal várják az érdeklődőket - közölte Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Második alkalommal hirdette meg a Közösségek Hetét a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretei között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma.

Rendezvénysorozatukkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánják láthatóvá tenni, amelyre idén megújult programstruktúrával május 7-13. között kerül sor – írják a programsorozat honlapján.

Idén a rendezvénysorozat középpontjában a közös tervezés és cselekvés áll, ezért a résztvevőket olyan programok megvalósítására buzdították, amelyek valamilyen közösségi akciót, egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenységet valósítanak meg – így például falu/játszótér/közösségi tér/könyvtár/iskola/óvoda csinosítása, faültetés, közösségi kert létrehozása, karitatív tevékenységek.

Bereczki Ibolya, aki egyben a programsorozat megálmodója is, elmondta: céljuk, hogy megmutassák a közösségekben rejlő erőt, emellett a kezdeményezés fontos aspektusa a közösségek fejlesztése kutatásokkal és képzésekkel.

Kiemelte: csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 80 programmal készülnek a szervezők.

A projekt keretében meghirdetett tíz tematika közül a legnépszerűbb a rendezvénysorozat mottóját is adó „Együtt lenni, együtt tenni jó!”. A témára jelentkezők egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenység megvalósítását vállalták - fűzte hozzá a főigazgató-helyettes.

A programokról bővebben a Közösségek Hete honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.