2020. január 21.
Borsodban 80 programmal készülnek a Közösségek Hetére

Borsodban 80 programmal készülnek a Közösségek Hetére

A rendezvénysorozattal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánják láthatóvá tenni.

Hétfőn kezdődik a Közösségek Hete, melynek keretében országszerte 376 településen mintegy 800 programmal várják az érdeklődőket - közölte Bereczki Ibolya, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Második alkalommal hirdette meg a Közösségek Hetét a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretei között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma.

Rendezvénysorozatukkal a közösségi kezdeményezések erejét, a társadalmi együttműködés és a lakosság aktív szerepvállalásának örömét kívánják láthatóvá tenni, amelyre idén megújult programstruktúrával május 7-13. között kerül sor – írják a programsorozat honlapján.

Idén a rendezvénysorozat középpontjában a közös tervezés és cselekvés áll, ezért a résztvevőket olyan programok megvalósítására buzdították, amelyek valamilyen közösségi akciót, egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenységet valósítanak meg – így például falu/játszótér/közösségi tér/könyvtár/iskola/óvoda csinosítása, faültetés, közösségi kert létrehozása, karitatív tevékenységek.

Bereczki Ibolya, aki egyben a programsorozat megálmodója is, elmondta: céljuk, hogy megmutassák a közösségekben rejlő erőt, emellett a kezdeményezés fontos aspektusa a közösségek fejlesztése kutatásokkal és képzésekkel.

Kiemelte: csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 80 programmal készülnek a szervezők.

A projekt keretében meghirdetett tíz tematika közül a legnépszerűbb a rendezvénysorozat mottóját is adó „Együtt lenni, együtt tenni jó!”. A témára jelentkezők egy jó ügy érdekében közösen elvégzett tevékenység megvalósítását vállalták - fűzte hozzá a főigazgató-helyettes.

A programokról bővebben a Közösségek Hete honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Megosztás

Ezeket kevesen tudják a Szigetről

Buzz

Ezeket kevesen tudják a Szigetről

  • 2019.07.11

Idén ismét jelentősen növelték a fesztivál költségvetését, elsősorban a fellépők terén, de a kivitelezés minőségét is tovább javítják. Lássuk, milyen újdonságokra számíthatunk!

Sok a kóbor macska Magyarországon

Hello Ország

Sok a kóbor macska Magyarországon

  • 2019.04.29

Egy macskaöltővel ezelőtt az emberek nagy része azt hitte, hogy a felelős állattartás kimerül a bolhanyakörvek használatával. Ma már tudjuk, hogy ez kevés. Ennél sokkal többet is tehetnek a gazdák kedvencük egészségéért és egy kóbormacskáktól mentes jövőért. Az ivartalanítás a gondoskodás igazi szintje egy cica számára.