2024. március 28.
Itt a tavasz, de nem muszáj megújulni

Itt a tavasz, de nem muszáj megújulni

A tavaszról egyből a megújulásra asszociálunk. A korán felkelő nap, a madarak csivitelése, az évszakonként változó divat és persze a média azt sugallja: újulj meg te is. Pedig nem feltétlenül van rá szükség.

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyél és jól érezd magad nincs szükség sem új ruhatárra, sem új hajszínre sem még szigorúbb edzéstervre. Miután már számtalanszor fektettünk számolatlan mennyiségű energiát megújulási törekvéseinkbe, lehet, hogy már magunktól is kezdjük kapiskálni: nem kötelező sodródnunk az árral. Tárjuk szélesre az ablakot, szippantsunk mélyet a tavaszi levegőből, süttessük az arcunkat a nappal (tankoljunk D-vitamint!) és engedjük el a konvenciókat. Mi lenne, ha az örökös hajsza helyett inkább élveznénk az életet?

 

Hallgass a belső hangodra
Figyelj befelé! Ha nehezen tudod lecsendesíteni a fejedben zajongó gondolatcunamit, próbálj meg relaxálni. A meleg víz kiváló segítőtárs ebben: ülj be egy kád levendula illatú fürdővízbe (pár csepp illóolaj kell csak hozzá), de ha teheted menj el egy fürdőbe vagy Day Spa-ba és merítkezz meg természetes termálvízben. Ellazult állapotban megnyugszik az idegrendszerünk, kitisztulnak a gondolatok. A kellemesen meleg vízben ellazulnak a feszes izmok, kitágulnak a vérerek, javul a vérkeringés. A természetes termálvizekben oldott ásványi sók a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a vérkeringésbe, és így eljutnak a test minden egyes sejtjéhez. Erősítik az immunrendszert, pótolják az izmok, ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, segítik az öngyógyító folyamatokat.

 

Bízz az ösztöneidben
A szervezeted elárulja, mire van szükséged! Gyümölcsöt kívánsz? Nyilván kiürültek a vitamin raktáraid. Egyél annyi gyümölcsöt, amennyit csak kívánsz! Száraz a bőröd? Igyál többet! Energiátlan vagy? Egyél valami édességet! Ha csak sétálni van kedved, ne erőltesd a testedzést. Tavasszal természetes, hogy alacsonyabb az energia szinted (tavaszi fáradtság), de ne aggódj, ha most többet pihensz, korábban lefekszel aludni, hamarosan kamatostul tér majd vissza az energiád! Ha viszont nem veszel tudomást a szervezeted jelzéseiről, csak egyre fáradtabb és kimerültebb leszel.

 

Őrizd az egészséged
Ha olyasmit csinálsz, amihez kedvet érzel, máris tettél valamit az egészségedért. Ám ha egy kicsit tudatosabban törekszel arra, hogy több időt tölts a friss levegőn, gyalogolj egy-két villamosmegállónyit vagy hétvégén sétálj egy nagyot a szabadban, szervezeted erős immunrendszerrel hálálja meg. Próbáld ki a vízisportok legegészségesebbikét, az aqua fitness-t, ami remekül átmozgat, anélkül, hogy megterhelné az ízületeket. Amellett, hogy erősíti az izmokat, regenerálja az ízületeket és formálja az alakot, kiválóan oldja a stresszt!

 

Új ruhadarabok helyett gyűjts inkább flow élményeket
Valld be magadnak őszintén: annyi ruhád van, hogy ha mostantól egyetlen új darabot sem vennél, még évekig lenne mit felvenned. Legbelül te is tudod: nem attól vagy csinos, hogy valami újat veszel fel, hanem attól, hogy valami olyat, ami jól áll. Ajándékozd meg magad inkább élményekkel, amik feltöltenek és amelyekre sokkal tovább fogsz emlékezni, mint bármilyen tárgyra. Menj el egy aromaolajos testmasszázsra egy jó színházi előadásra vagy kapcsolódj ki valamilyen alkotótevékenységgel. Egy remek társaságban – barátokkal vagy kettesben - eltöltött wellness hétvége feltölti a lemerült elemeket és segít túllendülni a tavaszi fáradtságon. Például ITT

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.