2024. március 29.
Így telhetnek betegségektől mentesen a hátralevő téli napok

Így telhetnek betegségektől mentesen a hátralevő téli napok

A téli időszak közepén immunrendszerünk segítségért kiált. Tartalékainkat feléltük, a nyári szabadságnak már az emlékei is elhalványultak, nemhogy a pozitív élettani hatásai. Ilyenkor van a legnagyobb szükségünk a testi-lelki feltöltődésre.

Lemerült „akkumulátorral” a napi teljesítményünk mellett a kedélyállapotunk is romlik. A jó hír azonban az, hogy van megoldás, télen sem muszáj alvajáró üzemmódban élni mindennapjainkat. A hazai hotelek wellness-kínálata, szépségcsomagjai a kikapcsolódás minden lehetséges módját biztosítják, sőt a mozgás szerelmesei is megtalálhatják számításukat. Nem kell több száz kilométert utazni ahhoz, hogy eltöltsünk egy olyan napot, ahol a főszerep a vízé, az illatos olajoké és a ránctalanító krémeké. Ha a saját városunkban csekkolunk be egy szállodába, már az is olyan hatással lesz, mintha egy külföldi nyaraláson vettünk volna részt.

De lássuk, miket érdemes kipróbálni egy ilyen wellness kiruccanás alatt!

 

Aquafitness
Rengeteg előnye van a vízben végzett testmozgásnak, amit eredetileg rehabilitációs célból alkalmaztak. Az aquafitnesst az Amerikai Tengerészgyalogság könnyűatléta-edzője, Glenn McWaters találta fel a vietnámi háborúban szerzett lábsérülésének rehabilitációjára. Egy saját készítésű mellényben, az ízületei megterhelése nélkül tudott a medencében futóedzéseket tartani. A látványos eredmények hatására kezdett terjedni az új sport, és született meg az aquafitness: A víz mintegy nyolcszázszor sűrűbb a levegőnél, így a vízben a mozdulatok sokkal intenzívebbek, hatékonyabbak, ugyanakkor jelentősen kíméletesebbek, mint a szárazföldön végzett mozgásformák. A test ilyenkor szinte súlytalan, így a gerinc és vállöv izmaiban létrejött állandó izomfeszülés lecsökken, a támasztó izomrendszer a víz hatására teljesen elernyedhet. Mivel a vízben testsúlyunknak csupán 3,6 százalékát nyomjuk, ezért itt minden olyan mozgás kockázatmentesen elvégezhető, ami a szárazföldön megterhelő lenne. A víz felhajtóereje és sűrűsége révén úgy kényszeríti komoly erőkifejtésre az izmokat, hogy közben az ízületeket megóvja, kíméli. A nyomás hatására kitágulnak a vénák, így könnyebbé válik a légzés és a szív is több oxigénhez jut. Ezenfelül a víz jó hővezető képessége miatt az izzadás is sokkal enyhébb mértékben jelentkezik. Az Ensana gyógy-wellness szállodáiban – a Margitszigeten, Hévízen, Sárváron vagy Bükfürdőn – lehet úgy kikapcsolódni, hogy beiktatjuk az aquafitnesst a napi programunkba.

 

 

Méregtelenítés után arcfeszesítés
Miután szervezetünket megszabadítottuk némi felesleges kalóriától, ideje megszabadulni a méreganyagoktól is, ennek egyik leghatékonyabb módja a szauna. Lehet finn, lehet aroma vagy infra, a lényeg, hogy segít a salakanyagok ürítésében és hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. A rendszeresen szaunázók ellenállóbbak, ritkábban kapnak el fertőzéseket. A szaunában ellazulnak az izmok, kinyílnak a bőr pórusai, így kellőképpen előkészítjük testünket egy kényeztető masszázsra vagy fiatalító arckezelésre, a mindent bele hívei akár mindkettőre. Ha igénybe vesszük például a hévízi Aqua szálloda speciális anti-aging kezelését, akkor feszesebb, kontúrosabb arcélekkel, kisimult bőrfelszínnel és kevesebb ránccal térhetünk haza. A csúcstechnológiás ráncfeltöltő kezelések (tű nélküli Meso lézer, CW lézeres hialuronsavas arcfeltöltés) rögtön évekkel fiatalabb külsőt kölcsönöznek.

 

 

Masszázs
Aki tökéletesen elégedett arcbőrével, annak a napot ne a kozmetikai kezelés, hanem egy lazító masszázs, vagy a még hatékonyabb nyirokmasszázs koronázza meg. A nyirokrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a méreganyagok és baktériumok testből történő eltávolításában. A nyirokmasszázs során a terapeuta finom, ritmikus pumpáló mozdulatokkal serkenti a nyirokcsomók működését, ezzel segíti elő a szervezet tisztulását.

 

Segítsük testünket új erőre kapni!

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.