2024. március 29.
Bort, burgert, békességet

Bort, burgert, békességet

Házhozszállítással, #borozzotthon kampánnyal és #LaposaLive videókkal reagál a Laposa Birtok a kialakult helyzetre.

Több mint egy hete már biztosan tudjuk, hogy ahogy a turisztikai célpontoknak általában, úgy a badacsonyi vendéglátóknak, pincészeteknek a tavasz idén nem úgy fog beköszönteni, mint azt mindannyian vártuk. Persze az élet nem áll meg, mint ahogy egy nagy üzem és rendszer sem tud leállni, de nekik is át kellett gondolni, hogyan reagáljanak a kialakult helyzetre. Egy biztos: a Laposa Birtok csapata, ha lehet, még többet, 150%-ot nyújt most.

• Elindították a #borozzotthon kampányt, aminek keretében ingyenesen szállítják házhoz az összeállított borcsomagokat. Azóta sok boraszat és borbár csatlakozott a Laposa kezdeményezéshez.

• A borcsomagokhoz (is) kapcsolódik a #LaposaLive online borkóstoló sorozat, aminek keretében szerdán és szombaton Zsófi online live videóban mutat be egy-egy bort és mesél a borászattal, borral kapcsolatos érdekességekről. A kérdéseket pedig várják élőben, hiszen pont ez a lényeg!

• Elindították a frissTerasz házhozszállítás, de a burgerek a Hableányban is átvehetők rendelés után.

• Idén az Apukám Világa új, 2018-as évjáratát is egy online borkóstoló és borvacsora keretében mutatják be úgy, hogy a fogásokat bárki otthon megfőzheti, mivel a recepteket közzéteszik. Az Apukám Világa előrendelésekhez nem csak receptet, hanem egy fűszerkeveréket is adnak, így remélhetőleg, minél többen „találkoznak” majd virtuálisan a gőzölgő tányérok felett április 18-án.

• A #LaposaLive keretében egy online szőlész-borász gyorstalpaló kurzussal is jelentkezik a csapat: Zsófi 2019-ben szőlész-borász gyakorlati oktatóként is dolgozott, ezt a tapasztalatot felhasználva közérthetően, mégis szakmai szemmel fog beszélni a borok világáról.

 

 „Címkézünk, palackozunk, kiszállítunk, bort, burgert békességet. Igyekszünk jó kedvvel, és minél több kollégával túlélni ezt az időszakot. És persze figyelünk és fertőtlenítünk. Most ennyit tehetünk” – mondja Laposa Bence.

 

„Fontos, hogy ebben az időszakban is támogassuk egymást. Fizikailag úgy, hogy otthon maradunk, lelkileg és mentálisan pedig úgy, hogy tartjuk a kapcsolatot – telefonon, a social mediában, online. Szeretnénk mindenkit támogatni abban, hogy sikerüljön átkapcsolni most egy másik sebességbe és ebből a nehéz helyzetből kihozva a legjobbat, otthon, nyugodtan töltse az estéit egy palack Laposa bor kíséretében. Találkozzunk a nappalidban!” – mondja Laposa Zsófi, aki az online borkóstolókkal a vásárlók nappalijában mutatja be a borokat.

 

Fotó: Buglya Gergely
 

#LaposaLive a Laposa Birtok oldalán és a @laposabirtok instagramon:

Március 14. szombat 20:00 Online borkóstoló /Laposa PiNO

Március 18. szerda 20:00 Online borkóstoló / Laposa Friss, meglepetésvendég a Laposa Prizma

Március 20. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 1. Metszés alapismeretek (a francia és az olasz meló)

Március 21. szombat 20:00 Online borkóstoló /Laposa Kéknyelű

Március 25. szerda 20:00 Online borkóstoló / Laposa Rosé

Március 27. péntek 19:00  Szőlész-borász alapok mini kurzus online: 2. Szőlőfeldolgozás-mustkezelés

Március 28. szombat 20:00 Online borkóstoló / Laposa 4 Hegy

Április 1. szerda 20:00: Online borkóstoló / Laposa Rizling2

Április 3. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online /3. Erjesztés és újborkezelés

Április 10. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online / 4. A bor harmóniája, palackozás

Április 17. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online / 5. Érzékszervi vizsgálat Április 18. szombat 19:00: Apukám Világa online borkóstoló és bemutató

Április 24. péntek 19:00 Szőlész-borász alapok mini kurzus online / 6. Pezsgőkészítés alapjai - Hogyan készül a Prosecco

Megosztás