2021. április 17.
Az optikák nyitva tartanak a lezárás alatt is

Az optikák nyitva tartanak a lezárás alatt is

Nem kell aggódnia annak, akinek bármilyen látásproblémája vagy szemészeti panasza adódna a közeljövőben. Mint a magánegészségügy speciális részei, az optikai szaküzletek a szigorítások ellenére is zavartalanul működhetnek.

A szemüvegeseknek nagy megkönnyebbülés, hogy az optikák továbbra is tudják fogadni őket szemüveg javításra, látásellenőrzésre vagy kontaktlencse viselők aktuális kontrolljára. Ha helyben orvosolható a probléma, akkor az optikus szemüveget készít, ha szükséges, tovább küldi a pácienst a szemészeti osztályokra. A nyitvatartásról az egyes optikák saját hatáskörükben döntenek, ezért érdemes az adott szaküzlet elérhetőségein tájékozódni.

 

Az optikai szaküzletekben, ahogy eddig is, minden lehetséges módon védekeznek a Covid-19-járvány terjedése ellen: az alkalmazottak betartják és betartatják a maszkviselés és távolságtartás szabályait, valamint folyamatos szellőztetés mellett mind a vizsgáló helyiséget, mind az igénybe vett gépeket és a felpróbált szemüvegeket is fertőtlenítik. Ennek köszönhetően az optikai szaküzletekben most is a teljes szolgáltatási paletta elérhető.

 

Így arra is kínálkozik lehetőség, hogy az otthoni munkavégzés és online oktatás kapcsán kiemelten fontossá váló kék fény szűrést igénybe vegyék a monitor elé kényszerülő felnőttek és gyermekek. A monitorok által kibocsátott fény erősebb, a szem számára megterhelőbb, mint a természetes fény, ezért – főleg gyermekkorban – javasolt a különféle kékfényt szűrő, akár dioptria nélküli lencsével ellátott, optikai megoldások használata. Az online munka során a gyermekeink kevesebbet pislognak a monitorok előtt, emiatt hamarabb fellép a szemszárazság jelenség. A szem dörzsölése, a szem pirosodása, de akár a fájdalomra panaszkodás is erre utaló jel lehet.

 

A kontaktlencse viselők számára ismert, hogy a szemet nedvesíteni kell, de most, a fokozott monitorhasználat miatt bárkinek szüksége lehet ápolószerekre, nedvesítő cseppekre. Ezeken túl a maszkviselés során fellépő szemüveg párásodásra is megfelelő minőségű mentesítő megoldásokat kínálnak az optikai szaküzletek, ahol – a tavaszi napsütésben egyre fontosabb – UV-védelemről is gondoskodhatunk egy napszemüveg beszerzésével.

 

További információk az optikák korlátozások alatti működéséről a Magyar Látszerész Szövetség honlapján találhatók.

 

 

Megosztás

Közösségi irodateret nyitott a Westend

Buzz

Közösségi irodateret nyitott a Westend

  • 2021.02.26

A hazai bevásárlóközpontok közül elsőként nyitott ingyenes közösségi irodateret Budapest kedvenc plázája, a Westend február 25-én. Az ötlet az éttermek zárvatartása miatt felszabadult terek biztonságos hasznosítását szem előtt tartva született. A Westend Workplace mindenkit vár, aki távmunkára kényszerült, de hiányolja a munkavégzés közösségi élményét, és néhány órára kiszabadulna a négy fal közül.

Ügyesen jótékonykodik ez az ételfutár startup

Buzz

Ügyesen jótékonykodik ez az ételfutár startup

  • 2021.01.19

Az élelmiszer kiskereskedelemben a kifli.hu lépte meg elsőként, hogy a visszautasított termékek árát automatikusan megtéríti ügyfeleinek, hacsak azok nem úgy döntenek, hogy jótékony célra ajánlják fel az összeget.