2024. március 29.
Idén is az Accenture a világ legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalata

Idén is az Accenture a világ legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalata

Az Accenture második egymást követő évben végzett az első helyen a Refinitiv által készített, a világ 100 legsokszínűbb és legbefogadóbb vállalatát rangsoroló Diversity & Inclusion Index listáján.

„Vállalati identitásunk az egyenlőség kultúrájára épül, amely mindenki számára biztosítja a boldogulás lehetőségét – monda Julie Sweet, az Accenture vezérigazgatója. – Értékeljük egymás egyediségét, készségeit, tapasztalatait, és minket vezetőket is számon kérhetnek céljaink megvalósítása érdekében tett lépésekért. Az Accenture részben épp a befogadás és a sokszínűség ösztönzése miatt annyira különleges. Megtiszteltetés számunkra, hogy a Refinitiv ismét elismerte ezirányú elkötelezettségünket.”

 

Korábban a Thomson Reuters által összeállított index átláthatóan és objektíven mérte a vállalatok egymáshoz viszonyított teljesítményét a sokszínű és befogadó munkahelyeket meghatározó tényezők alapján. Az index megállapításához a Refinitiv világszerte több mint 7000 vállalat publikus adatait vizsgálta 4 kategóriához tartozó 24 mérőszám alapján: sokszínűség, befogadás, az emberek továbbképzése, valamint az ellentmondásos hírek. Az indexet a fenti mérőszámok, azok piaci fontossága és a versenytársakhoz való hozzáállás alapján súlyozták.

 

„Soha nem volt még ennyire fontos az egyenlőség iránti szilárd elkötelezettségünk – jelentette ki Ellyn Shook, az Accenture vezetői szemléletért és emberi erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. – Az emberek nagyobb valószínűséggel fognak fejlődni és kiteljesedni az innovációban, ha azt érzik, hogy tartoznak valahová, és a vállalat értékeli egyéni erőfeszítéseiket, nézőpontjukat és körülményeiket.”

 

Az Accenture alábbi lépései hatottak pozitívan az indexre:

Sokszínű igazgatótanács kialakítása. Az Accenture igazgatósága földrajzi és nemek szerinti összetétel alapján egyaránt sokszínű. Tagjai négy kontinens hat országából származnak, és közülük öt (azaz a tagok 42%-a) – beleértve a vezérigazgatót is – nő.

Munkahelyi egyenlőség támogatása. Az Accenture célja 2025-re a nemek szempontjából kiegyensúlyozott létszám elérése. A vállalat globális Pride Ally programjában több mint 110 ezren vesznek részt, a fogyatékkal élőket támogató Disability Champions hálózatnak pedig 22 ezer tagja van.

Tehetségek fejlesztése. A vállalat az elmúlt évben 927 millió dollárt fektetett oktatásba és szakmai fejlesztésekbe (különös tekintettel olyan kulcsfontosságú területekre, mint a felhő, a mesterséges intelligencia és a robotika).

Globális párbeszéd. Az Accenture évente jelentést tesz közzé elképzeléseiről, amellyel a munkahelyi egyenlőséggel kapcsolatos párbeszédet szeretné ösztönözni. A vállalat idei Getting to Equal jelentése bemutatta, hogyan segíti elő az egyenlőség kultúrája az innovációt és a növekedést. A fogyatékkal élők befogadásával foglalkozó Disability Inclusion Advantage jelentés pedig a vállalatok pénzügyi teljesítménye és a fogyatékkal élők befogadását segítő kultúrája közötti összefüggéseket vizsgálta.

 

A befogadás és a sokszínűség iránti elkötelezettségének köszönhetően az Accenture már eddig is számos elismerést szerzett, mint preferált munkaadó és a munkahelyi egyenlőség éllovasa. Tavaly is több listán szerepelt, köztük a Bloomberg Gender-Equality Indexében; a DiversityInc 50 legsokszínűbb USA-beli vállalatot rangsorló listáján (Top 50 Companies for Diversity in the U.S.); a The Times által a legtöbb női munkavállalót foglalkoztató 50 egyesült királyságbeli vállalatról összeállított listán (Top 50 Employers for Women in the UK); a Nikkei által készített, a nők számára legjobb munkakörülményeket biztosító japán vállalatok százas listáján (Nikkei Top 100 Companies for Women in Japan); a Working Mother & AVTAR nők szempontjából legjobbnak ítélt indiai munkaadókról összeállított százas listáján (100 Best Companies for Women in India); a Disability:IN Disability Equality Indexében; és a Human Rights Campaign Corporate Equality Indexben.

 

Ha többet szeretne megtudni a befogadásról és sokszínűségről az Accenture-nél, látogassa meg ezt a linket.

Megosztás