2024. március 28.
A vállalatvezető, aki szerint, vele nem történhet rossz, téved

A vállalatvezető, aki szerint, vele nem történhet rossz, téved

Válság112 néven indít közös vállalkozást Lakatos Zsófia és Iglódi Csaba. A két közismert tanácsadó kríziskezeléssel foglalkozik, ahogy mondják: a békében készülnek a háborúra, a háborúban pedig gyorsan és hatékonyan kezelik a helyzetet.

„A vállalatvezetők sora bízik abban, hogy hogy velünk nem történhet rossz. A válság messze kerüli őket; a sors csak azt bünteti, aki okot ad rá. Tévednek” – mondják. Mert a válság, vagyis a megszokottól jelentősen eltérő esemény, körülmény vagy folyamat, része a vállalati életnek, része a vezetői létnek.

 

A két szakember szerint az okos vállalatok nem ringatják magukat abban a tévhitben, hogy velük nem történhet baj, hanem békeidőben profi szakemberekkel készülnek fel az összes lehetséges krízishelyzetre. A válságterv készítése, a sémák megalkotása, a támogatók megtalálása, a rendszeres válságkezelő tréningek és a szükség esetén mozgósítható szakemberek összegyűjtése nem felesleges luxus, hanem befektetés a vállalat jövőjébe. Krízis estén a vállalat jövője múlhat azon, hogy mennyire professzionálisan, gyorsan és hatékonyan kezeli a helyzetet. Nem beszélnek a levegőbe, az elmúlt évtizedekben a legnagyobb nemzetközi és magyar vállalatok kríziskezelését és kríziskommunikációját végezték. Mostantól ezt közös márkanév alatt, együttműködve teszik majd.

 

Lakatos Zsófia kríziskommunikációs szakértő, az Emerald PR tulajdonosa, a Magyar PR Szövetség elnöke. Korábban hét évig vezette a Hill+Knowlton Kft-t. Iglódi Csaba vezetői tanácsadó. Évtizedet meghaladó újságírói és lapkiadói feladatait követően kommunikációs ügynökségek tulajdonosa és szakmai vezetője volt. A Your Way Consulting tulajdonosa.

Fotó: Köő Adrienn

Megosztás