2024. március 29.
Holnaptól a hungarikumoké lesz a főszerep Kecskemét főterén

Holnaptól a hungarikumoké lesz a főszerep Kecskemét főterén

Ismeri Ön a hungarikumokat? Tudja, milyen úton válik egy nemzeti érték hungarikummá? Ezekre és még számos más kérdésre kaphat választ, ha május 11-13. között kilátogat Kecskemét főterére.

Hungarikumok sora lesz látható és hallható, megtapintható és fogyasztható a három napos VIII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál során, ahová minden érdeklődőt vár az Aranyhomok Egyesület. A Hungarikum Kiállítás mellett kóstolók, kulturális programok, vásári hangulat is színesíti a rendezvényt.

A fesztiválra kilátogatók megkóstolhatják az Erős Pistát, a Piros Aranyat, a tiszai halászlevet, a híres karcagi birkapörköltet, a magyar gulyáslevest, a debreceni páros kolbászt, a csabai kolbászt, a hízott libából előállított, valamint a magyar szürke szarvasmarha termékeket, a Gundel palacsintát, a kürtőskalácsot, az akácmézet, valamint fogyaszthatnak fröccsöt, Törley pezsgőt és Tokaji Aszút - írta az alfoldiregiomagazin.hu.

Színpadi programokban is kínálnak hungarikumokat: operettet, cimbalom, tárogató és nótaműsort, ezen kívül lesznek népzenei és néptánc produkciók, gyermekkoncert, valamint esti könnyűzenei koncertek is. Magyar pásztor- és vadászkutyafajták bemutatója is színesíteni fogja az eseményt.

Első ízben mutatkoznak be a rendezvényen a kalocsai népművészeti alkotások, a Békéscsabai Értéktár, a kiskunhalasi Százszorszépföld Egyesület, a Hollóházi Porcelángyár és Tetétlen Község Önkormányzata. Visszatérő kiállítók a Bajai Turisztikai Nonprofit Kft., a kiskőrösi János Vitéz Látogató Központ, a Kiskunsági Nemzeti Park, a jakabszállási Magyarkert – Mini-Magyarország Botanikus Kert és a Gedeon Tanya.

Bemutatkozik a Lajosmizsei Jász Hímzőkör is jász szűcshímzés motívumaival. A gasztronómia és turizmus területét a Tanyacsárda Kft. és a Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar képviseli majd. Fotók formájában láthatóak lesznek Lajosmizse épített örökségei, valamint a város nevezetességei is.

A felnőtteknek izgalmas fejtörő kvízt, a kisebbeknek pedig pecsétgyűjtő játékot,  bábműsorokat, a Kenderkóc Népi Játszóház hagyományőrző játékait, lovaskocsikázást, pónilovaglást, gokartozást, íjászatot, állatsimogatót, huszártábort és népi játékokat ajánlanak a szervezők.

A fellépők és a programok fenti felsorolás nem teljes körű. További részleteket a www.aranyhomok.hu  oldalon találnak az érdeklődők.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.