2024. március 28.
Nem várt forrásból érkeznek maszkok a zalai kórházakba

Nem várt forrásból érkeznek maszkok a zalai kórházakba

Létfontosságú maszkokból járvány esetén sohasem elég. Egy ideig kevesebb gondja lesz ezzel a Kanizsai Dorottya Kórház Sebészeti Osztályának és a Keszthelyi Kórháznak.

2020. március 30 - A Tibor Jakabovics Fund összesen mintegy 500 nehezen beszerezhető sebészi és FFP2 maszkot adott át a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórháznak, és ad még át a napokban a Keszthelyi Kórháznak. A jótékonysági alap szükség esetén további egészségügyi védőmaszkokat és más védelmi eszközöket kíván eljuttatni Zala megye egészségügyi intézményeibe. Jakabovics Tibor, az alapító levélben köszönte meg a zalai orvosok és ápolók példamutató és áldozatos munkáját, akik meglátása szerint az ország összes egészségügyi dolgozójával együtt az egész országnak erőt, biztonságérzetet adnak. „Az orvosi tudás és az irgalmas szeretet gyógyító ereje mérhetetlenül nagy – és nem csak a kórház falai között van hatása. Szétsugárzik, reményt ad”, fogalmazott köszönőlevelében a Tibor Jakabovics Fund alapítója.

 

Jakabovics Tibor több sajtó- és rádió interjúban és nyilatkozatban az első között figyelmeztetett arra Magyarországon, hogy a koronavírus sokkal veszélyesebb, mint sokan gondolnák, és már hónapokkal ezelőtt szigorú intézkedéseket sürgetett. A Keszthely kertvárosában élő vegyész-üzletember-filantróp biotechnológiai kutatóintézete a jelenlegi pandémiás helyzetre való tekintettel részben módosította kutatási stratégiáját is, és fokozott figyelmet szentel virológiai/bakteriológiai kutatásoknak. A Tibor Jakabovics Fund a Kanizsai Dorottya kórháznak már korábban is adományozott laparoszkópot és más eszközöket, a Keszthelyi Kórházban pedig új, magas felszereltségű inkubátor üzemel jóvoltukból.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.