2024. március 28.

Tanuljon meg sítúrázni négy óra alatt!

Újabb jó pont a hazai síelésnek, hogy Mátraszentivánon működésbe állt hazánk legmodernebb négyüléses felvonója. Annak sem kell messzire utazni, aki ennek ellenére még mindig magasabb csúcsokra vágyik.

Hamar oda lehet érni Felső-Stájerországba, ahol a biztonság, a játék, a szórakozás és az izgalom minden sípályára jellemző. A Stuhleck-et, Niederalpl-t, Mariazell-i Bürgeralpe-t, Brunnalm-Hohe Veitsch-t, a Turnau-i Schwabenbergarena-t, Präbichl-t és Wald am Schoberpass-t felölelő, idilli régió még a legmegrögzöttebb otthonülőket is kimozdítja.

 A kicsi, de nagyszerű családi síterepek a tömegek helyett minőséggel, kiemelkedő biztonsággal, alacsonyabb árakkal és igazi kulináris élményekkel várják. A biztonságos síelés Felső-Stájerország szerte kiemelt fontosságú. A tökéletesen kezelt pályákon, vagy a „Snow & Safety“-nek köszönhetően egy romantikus sítúrán nem a kockázat, hanem a feledhetetlen szórakozás az útitársa. A hóbringázás, vagy a winch-síelés biztosan eufórikus állapotba hozza, a símozi-pályán (Skimovie-Strecke) készült felvételek pedig megörökítik az élményt.

Hóbringázás, winch-síelés és gyerekeknek ingyenes csúszás – Az Alpfox síiskola és Präbichl büszkén prezentálja az Alpokban elsőként a köteles vontatású, vagy másnéven winch-síelést! A gravitációra fittyet hányó síterepeket csak Felső-Stájerországban talál, mert itt mindenhol csúsznak – még felfelé is! Persze lefelé sem rossz, akár hóbringával porhóban… Kelet-Ausztria legnagyobb és legmodernebb síterepén – Stuhleck-en – a Skiline és a Skimovie-pályákon átélheti a világkupák hangulatát, és 24 kilométernyi sípálya, Snowpark, sebességmérés és fotó-pont várja. A skiline.cc-nek köszönhetően otthon, a fotelben ülve elevenítheti fel újra élményeit. A nagycsaládokat és a kicsiket határtalan szórakozás várja megfizethető áron Niederalpl-ben. Ha a szülők egyike egy- vagy többnapos jegyet vált, a gyerekek 15 éves korig ingyen síelhetnek. Gemeindealpe Mitterbach adrenalinról és akcióról gondoskodik, a csodálatos panoráma, a freeride-terep és a Snowpark már csak hab a tortán. A Mariazelle-i Bürgeralpe nem csak öt felvonóval, hanem Stuhleck-hez, Brunnalm-Hohe Veitsch-hez és Präbichl-hez hasonlóan minőségi tanúsítvánnyal is rendelkezik. Tehát irány Felső-Stájerország!

 

 Tanuljon meg sítúrázni négy óra alatt!

Präbichl és Brunnalm-Hohe Veitsch a Snow & Safety táborokkal személyre szabott felkészülést kínál. Legyen szó freeride-ról, sítúráról, egy-két főről, vagy egy egész csoportról, Andi Puswald, a Präbichl-i Alpfox síiskolától a kezdőktől a haladókig négy óra alatt mindenkiből sítechnikai és lavinaismereti szakembert farag. Az oktatás részeként megismerkedhet a lavinabiztonsági eszközökkel és azok használatával. A biztonságos terepsíelés érdekében jeladó (Pieps) állomás is rendelkezésre áll. Magánóra: 65,- Eurótól, egész napos oktatás (4 főtől) 119,- Eurótól

Brunnalm-Hohe Veitsch-en a Veitsch-i síiskolától Jörg Felber kínál síbiztonsági oktatást. Megismerkedhet a free-sí világával, magánóra keretében elsajátíthatja a hótalpas- és sítúrázás alapjait, vagy haladóként bővítheti tudását. Magánórák: 40,- Eurótól; jelentkezés: www.skischule-felber.at

Snow & Safety csomag Präbichl-ben 213,- Euró/főtől az Eisenerz-i Jufa Hotelben, a Präbichl-i Hüttendorf-ban, vagy az Erzberg Alpin Resort-ban. Az Alpfox síiskola szervezésében ( www.alpfox.com). Részletek: www.hochsteiermark.at

Aflenz-i Bürgeralm – a sítúra paradicsom

Próbált már szűz hóban síelni? Az Aflenz-i Bürgeralm természetes haván mi sem egyszerűbb, mert itt a kezdőket tökéletes sítúra-csomag várja. A Hochschwab-régióra (Európa zergékben leggazdagabb területe) nyíló kilátás, tapasztalt sítúra oktató, bérelhető felszerelés, 9 kilométernyi, természetes hó borította, tökéletesen kezelt pálya, 7 kilométeres panoráma lejtő és kulináris élmények tömkelege fogadja. A Sonnleitenhaus-hoz vezető túra gyermeki örömmel tölti el, főleg ha fáradt lábait a Schönleitenhaus-ig közlekedő, két sí-taxi egyikében pihentetheti. Röviden: Az Aflenz-i Bürgeralm lenyűgöző szépségével maradásra csábít.

Vezetett sítura bérelt felszereléssel, napijeggyel az Aflenz-i Bürgeralm kétüléses felvonójára, sí-taxival 49,- Euró/fő (a Hochschwab síiskola közreműködésével) Foglalható: Naturerlebnis Bürgeralm GmbH & Co KG, tel.: +43 664/7635035 vagy +43 3861/3700, www.aflenzer-buergeralm.at

Megosztás

700 éve halt meg a halálra ítélt Dante

Cikkarchívum

700 éve halt meg a halálra ítélt Dante

  • 2021.09.9

Szeptember 14-én lesz 700 éve, hogy Dante Alighieri , az itáliai költő, filozófus, az olasz irodalom nagy klasszikusa meghalt Ravennában. Az évforduló alkalmából kulturális ünnep lesz az egész év.