2024. április 19.
Történelmet írt a Barátok közt

Történelmet írt a Barátok közt

Az ország legrégebbi, jelenleg is futó napi sorozata ma elérkezik a 10.000. epizódjához, ami példátlan a hazai televíziózás történetében, de nemzetközi szinten is ritkaságnak számít.

Talán nem is létezik olyan magyar háztartás, ahol nem tudnák, kik Berényiék, Kertészék, milyen jelentősége van a Mátyás király térnek vagy a Rózsa bisztrónak, ahol minden megtörténhet, és meg is történik.

 

Közel 22 éve indult útjára hazánk ikonikus sorozata, a Barátok közt, és bár bíztak a hosszútávú sikerben, de azt senki sem gondolta, hogy ilyen sok részt megér a történet. Egyik titka az lehet, hogy hétköznapi emberek hétköznapi problémáit, örömeit mutatja be, melynek során mindenki magára ismerhet.

 

„A tízezer epizód alatt szinte mindent megélhettünk: szerelmek, megcsalások, családi viszályok, nagy megbocsátások, gyilkosság, emberrablás, betegség, házasság, gyermekek születése… Mivel a sorozat fikció, így az eszköztárunk kimeríthetetlen, csak a fantáziánk szabhat határt annak, hogy még mi minden történhet az elkövetkezendő években a Mátyás király téren. Emellett a karakterek fejlődnek, így mindig van új lehetőség bennük, főként ennyi esztendő után, mindig új helyzeteket generálnak. Az elmúlt években sok változáson ment át a sorozat, a gyártó csapat összetétele is nagyban változott. Csupán néhány hete láthatják a nézők azokat az epizódokat, amit teljes egészében a jelenlegi stáb alkotott. Remek visszajelzéseket kapunk, és bízunk benne, hogy a nézők érdeklődésükkel és szeretetükkel továbbra is hozzájárulnak a Barátok közt elkövetkezendő sikereihez” – mondja Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

 

A 10.000. epizód alkalmából olyat szerettek volna mutatni az alkotók, amire még nem volt példa. A történet középpontjában a Papp Barbara és Pesák Ádám által alakított szerelmespár, Adél és Gergő áll. A férfi sétarepülésre viszi kedvesét, ám a levegőbe rosszul lesz, elveszti az eszméletét, és Adélnak kell átvennie az irányítást. Repülőszerencsétlenség ötrénik, amihez még csak hasonló sem fordult elő a sorozatban. A jeleneteket mintegy két napon át forgatták, a szereplők nagyon sok időt töltöttek a levegőben. Többször voltak olyan pillanatok, amikor valóban az Adélt alakító Papp Barbara vezette a gépet.

 

Új sztárok születhetnek
A Barátok közt háza táján igen gyakori, hogy az itt felfedezett színészek nagy népszerűségre tesznek szert, igazi sztárokká válnak. A sorozat készítői a 10.000. epizód adásba kerülésének alkalmából megnyitják a lehetőséget arra, hogy jelentkezzen castingra az, aki kedvet érez a szereplésre.

Első körben online kell megadni az adatokat, valamint egy vers, monológ vagy jelenet előadásáról kell videót küldeni. Akik tehetségesnek bizonyulnak, számíthatnak arra, hogy behívják őket a második fordulóra, közelebb kerülve álmaik megvalósításához. Jelentkezni ITT lehet.

 

Ünneplés és nyári szünet
A Barátok közt csapata néhány napja már jól megérdemelt pihenését tölti, ugyanis kéthetes nyári szünetre ment a produkció. Az utolsó forgatási napon azonban nem maradhatott el a jubileumi ünneplés.

Kultikus helyszínen, a Rózsa bisztróban gyűltek össze a szereplők és a stáb, Ondruss Ilona kreatív producer köszöntője után pedig felvágták a kifejezetten erre a jeles alkalomra készült tortát, amit ehető filmszalag díszített. A szereplők örömmel keresték meg az őket ábrázoló képkockákat, majd eltették emlékbe azokat. A színészek lelkesen tekintették meg a 10.000. epizódot; nagy nevetésekben és izgalmas pillanatokban nem volt hiány.

Megosztás

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

Buzz

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

  • 2024.03.19

A Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló történelmi kalandfilm a nyitóhétvégén 75.551 nézőt vonzott a hazai mozikba, 162.070.136 forint bevételt generálva.