2024. április 19.
A legcikisebb megjegyzések férfiaktól hölgykollegáknak

A legcikisebb megjegyzések férfiaktól hölgykollegáknak

Az idei nőnapot a világ leggyorsabban növekvő szépségápolási brandje, a FOREO arra használta, hogy a munkahelyen tapasztalt egyenlőtlenségekre hívja fel a figyelmet. 

’Come clean!’ név alatt futott az a társadalmi kísérlet, amelyben a svéd szépség- és wellness-márka, a FOREO összegyűjtötte a legzavarbaejtőbb és leginkább szexista megjegyzéseket, amelyekkel a hölgyek a munkahelyeken találkozhatnak, ezzel bátorítva a nőket arra, hogy nyíltan beszéljenek erről a jelenségről.

 

 

 

Bár az anekdoták többsége humoros álcát öltött, ez a társadalmi kísérlet az egyenlőtlenség komoly jelenlétét mutatta, még egy olyan 3000 főt foglalkoztató szépségipari vállalatnál is, ahol a célközönség 97%-a, és a munkatársak 70%-a nő. A FOREO-nál dolgozó hölgyek nyíltan beszéltek az általuk tapasztalt negatív kommentekről, hogy ezzel bátorítsák a világ minden táján élő hölgyeket, kövessék példájukat.

 

Íme, a legzavarbaejtőbb megjegyzések, amiket férfiak mondtak hölgykollegáknak: 

●     A női kolléga (36 éves) hasi fájdalomra panaszkodik a megbeszélés közepén. A férfi kolléga így reagál: “Ez tuti nem lehet a ‘havi baj’ miatt, hiszen 35 év felett a nők már nem menstruálnak, nem igaz?”

●     “Szép munka, kislány. Nagyon jó árat sikerült összehoznod. Biztos azért, mert ilyen csini vagy!”

●     “Utálom a szoknyádat (¾ -es hossz), nagyon ronda. Bárcsak már nyár lenne!”

●     A nő visszatér a karácsonyi ünnepek után néhány extra kilóval, mire a férfi kolléga: “Gratulálok a babához!”

●     “Most sírni fogsz? Ezzel kényelmetlen helyzetbe hozol.” - mondja a férfi az értekezleten. A nőnek pedig csak allergiája van.

●     A főnök mondja arról a gyerekes nőről, aki mindig hamarabb megy el a munkából: “Nézd meg Karent, az ő kutyája nem ilyen problémás!”

●     “Jaj, végre érted, okos lány!”

●     “Miért vagy mérges? Megjött?”

●     “Ez a munka nem neked való, itt a technológián van a hangsúly!”

●     “Neked nem kell edzőterembe járnod, már így is jó csaj vagy!”

●     ‘Sales lányok’, ‘PR csajok,’ ‘Női főni’

 

Tavaly év végén a The Guardian tette közzé azt az elgondolkoztató jelentést, amely szerint az európaiak és az amerikaiak messzemenően alábecsülik a szexuális zaklatások számát, amelyet a nők ténylegesen megtapasztalnak életük során. Magyarországon több mint 10% különbség van a válaszadók által becsült és a tényleges szexuális zaklatást átélt nők száma között.

 

 A FOREO mostani kísérlete is ezt támasztja alá

 

„A ‘Come clean!’ projekttel azt akartuk megmutatni, hogy bár néha nevetünk a férfiak buta viccein, attól még ez egy komoly probléma, amellyel sok nő, a világ minden táján, nap, mint nap szembesül a munkahelyén és azon túl. A FOREO fontosnak tartja, hogy a nemzetközi nőnap alkalmával az egyenlő bánásmód fontosságára hívja fel a figyelmet”- mondta a FOREO vezérigazgatója, Steve Thomson.

Megosztás

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

Buzz

Rekordbevétellel nyitott a Most vagy soha!

  • 2024.03.19

A Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló történelmi kalandfilm a nyitóhétvégén 75.551 nézőt vonzott a hazai mozikba, 162.070.136 forint bevételt generálva.