2020. január 26.
Egy pakisztáni krikettes ültetett egymilliárd fát

Egy pakisztáni krikettes ültetett egymilliárd fát

Nem elírás: egymilliárdot! Természetesen nem egyedül, de azért a Föld kilátásain javított.

jó hírekre szakosodott Good portál számolt be róla, hogy Pakisztánban tisztességes csatát nyertek a globális felmelegedés elleni háborúban. A cikk felhívja rá a figyelmet, hogy míg komoly szakmai viták folynak – a politikaiakról nem is beszélve – a témában, addig egy volt krikettjátékos visszanyúlt az alapokhoz: a fákhoz.

Ha a magyar internethasználó még nem hallott Imran Khanról, akkor a hiba nem az Ön készülékében van. A férfi „Pakisztán legnagyobb sportolójából” lett igen népszerű politikus, akit Salman Rushdie iszlám fundamentalistának tart, míg helyi ellenfelei zsidó származását hánytorgatják fel, cionista ügynöknek beállítva őt. Egy azonban biztos, hogy környezetvédelmi politikájának köszönhetően két év alatt egymilliárd fát ültettek – húzza alá az írás.

„Ha fákat ültetsz (…) a folyópartokon, akkor ez fenntartja a folyókat, de ami még ennél is fontosabb: a gleccsereket, amelyek olvadnak a hegyeken. Ennek az egyik elsődleges oka az ész nélküli erdőírtás. Tehát kijelenthetjük, hogy az egymilliárd fa program igen fontos számunkra” – vallott a politikus.

Komoly hasznot hajtanak az erdők, amit dollárban is lehet mérni

A cikk felhívja rá a figyelmet, hogy a Bonn Challange céljai között szerepel, hogy 2020-ra 150 millió hektárnyi erdőt telepítsenek újra, ami számítások szerint 84 milliárd dollárnyi hasznot fog hajtani az emberiségnek évente. A 2030-ra tervezett 350 millió hektárnyi erdő évente pedig 170 milliárd dollárnyit segít az emberiségnek – a gigászi szám olyan elemekből tevődik össze, mint például a kedvezőbb terméshozam. Nem mellesleg pedig 1,7 gigatonnányi szén-dioxidot köt le évente ennyi fa.

És hogy akkor miért nem ültet mindenki fát? Szerencsére egyre több ország vezetése ismeri fel, hogy valamit tenni kell: Kína és India is hasonló gigaprojekten dolgozik. Hazánkban is komoly törekvések vannak, hogy az európai átlaghoz képest gyenge erdősültségünk 27 százalékra növekedjen.

Megosztás

Szigetes kommunikátorok a LUPÁN

Arcok

Szigetes kommunikátorok a LUPÁN

  • 2019.07.12

A Sziget Szervezőiroda két munkatársa, Vető Viktória és Marinka Csaba mostantól nagyobb szerepet vállal a Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó LUPA-tó kommunikációjában is. Vető Viktória, mint ahogy a Sziget esetében továbbra is, a sajtókapcsolatokért felelős, míg Marinka Csaba a LUPA belső és külső kommunikációját fogja egybe.

Autószerelőből a Forbes 30-as listájára

Arcok

Autószerelőből a Forbes 30-as listájára

  • 2019.05.14

A Forbes magazin idén is összeállította a 30 év alatti sikeres fiatalokat bemutató 30 fős listáját. A válogatásba olyanok kerülhettek be, akik fiatal koruk ellenére feljutottak a csúcsra és a teljesítményük miatt meg kell ismernie őket az országnak. Nem csak az üzleti életből, hanem a kultúra és a sport világából is válogattak.