2024. május 3.
Horror árnyékolta be a hosszú hétvégét

Horror árnyékolta be a hosszú hétvégét

A nyolcéves sólyi kislány brutális gyilkossága sokkolta a közvéleményt. Közben alakult a kormányoldal és az ellenzék is. A nemzet gázszerelőjéről pedig kiderült, a divathoz is ért.

Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján. A rendőrség már szombaton őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri F. F.-et; előzetes letartóztatását is elrendelték hétfőn. Arra a kérdésre válaszolva, mi lehetett az elkövető motivációja, Tarcsa Csaba azt mondta, "hirtelen kialakult érzelmi döntés" vezethetett a bűncselekményhez.  (MTI)

Változik a kormány arca

Új személyek, új arcok kapcsolódnak be a Fidesz és a kormány kommunikációjába – számolt be keddi számában a Magyar Idők. A párt kommunikációs igazgatója továbbra is Hidvéghi Balázs maradhat, és várhatóan Kovács Zoltán lesz a jövőben is a kormányszóvivő, a Kormányinfókon pedig Gulyás Gergelynek kell állnia a sarat az újságírók előtt, de a tájékoztatásban, a sajtótájékoztatókon megjelennek majd új emberek is. Akikből pedig kevesebbet fogunk látni: Hollik István, Budai Gyula, Németh Szilárd és Tuzson Bence. A kormánypárti napilap szombati számából pedig azt tudhattuk meg, hogy Tállai András leköszön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről.

Jönnek az újabb nemzeti konzultációk is: elsőként a családokról és a demográfiai helyzetről kérdezik meg ilyen úton az embereket, de a későbbiekben, az európai parlamenti választásra készülve, reális lehetőségnek tűnik egy nemzeti konzultáció megtartása európai uniós kérdésekben is.

Az ország képe viszont változatlan

A 2008-as vizitdíjas népszavazással lényegében eldőlt, hogy a magyar egészségügy kétsebességes lesz – hívja fel a figyelmet a G7 cikke. A szélesebb körben elérhető hazai magánszolgáltatást viszont egyre többször erőn felül az alsó középrétegek is megpróbálják igénybe venni, a társadalom ugyanis érzékeli, hogy az állami egészségügy cserben hagy bennünket. Probléma, hogy négy finanszírozási modell létezik ma párhuzamosan Magyarországon, emiatt senki nem tudja, hogy épp hol van, mit várhat, és ki finanszírozza az ellátását – írják. 

Az ellenzék nem fest jól

Ismert, Mellár Tamás belép a Párbeszéd parlamenti frakciójába, így nem szűnik meg a képviselőcsoport, amelyet Bősz Anett kilépése miatt fenyegetett ez a veszély. A Híradó.hu beszámolójából kiderül, hogy a Párbeszéd-MSZP tandem csúnyán összeveszett a Fodor Gábor fémjelezte Liberálisokkal. Ugyanakkor a Jobbik háza táján sincsen minden rendben: Toroczkai László hétfőn jelentette be, hogy Mi magunk néven platformot alapított a Jobbikon belül azzal a céllal, hogy a pártot visszatereljék az alapító okiratban lefektetett szellemiséghez.

Bezzeg Mészáros Lőrinc ruhamárkája!

Még a múlt hét végén kezdték el ekézni az ellenzéki oldal sajtótermékei a nemzet gázszerelőjének újabb nagy dobását, a 2Rule-t, melynek angol jelentés az uralkodni, míg magyarul kiejtve a Turulra akar hasonlítani. Azt pedig, hogy ez milyen szintű rendszerellenesség a Magyar Idők keddi számából tudhatjuk meg, melyben leírják, hogy itt valójában a hazai könnyűipar feltámasztásáról van szó, ezért nem kéne hazudozni.

(Borítókép forrása: Police.hu)

Megosztás