2024. március 28.

Sátorhelyen volt a leghidegebb: -24,6 Celsius-fok

Legutóbb 55 évvel ezelőtt volt ennyire szélsőségesen hideg március 1-jén: 1963-ban Lentiben -27 fok volt, így a napi minimumrekord nem dőlt meg.

A meteorológiai tavasz első napjára virradóra többfelé -20 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet. Baranyában volt a leghidegebb - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán. Ezen a napon az átlagos minimum -1 fok lenne, de csütörtök reggel az országos átlaghőmérséklet -15 fok volt - írták, megjegyezve: ez még január közepén is jóval az átlagos alatti érték lenne.

Sokfelé -15, a Dunántúl délkeleti felében és a Dél-Alföldön több helyen -20 fok alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebbet, -24,6 Celsius-fokot a Baranya megyei Sátorhelyen mérték.

Legutóbb 55 évvel ezelőtt volt ennyire szélsőségesen hideg március 1-jén: 1963-ban Lentiben -27 fok volt, így a napi minimumrekord nem dőlt meg.

Az előrejelzések szerint hőmérsékleti szempontból „túl vagyunk a mélyponton” - fogalmaztak, de megjegyezték: az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb téli időnek még nincs vége. Késő délutántól délnyugat felől mediterrán ciklon érkezik, amely pénteken országos havazást okozhat, pénteken délen esetleg fagyott eső, ónos eső sem zárható ki.

Az extrém hideg miatti figyelmeztetéseket mostanra több helyen visszavonták vagy mérsékelték, így már csak Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken lehet még -15 fok alatti hőmérséklet – írta az MTI.

Baranya és Somogy megyére a havazás, Győr-Moson-Sopron megyében a hófúvás miatt vannak még elsőfokú figyelmeztetések.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.