2024. március 29.

Még több vasútvonalon spórolhatunk e-jeggyel

Az automatás vásárlással, otthoni jegynyomtatással és a jegyek mobiltelefonos bemutatásával igénybe vehető kedvezményekkel december 10-ei óta bevezetés óta csaknem 160 millió forintot spóroltak az utasok.

Péntektől az eddigi 76 vonat mellett további 72, csúcsidőn kívül közlekedő járatra lesz érvényes az online megváltott menetjegyek 20 százalékos kedvezménye.  

A kedvezménnyel a Budapest-Szombathely/Zalaegerszeg, Budapest-Tapolca, Budapest-Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa/Keszthely, Budapest-Pécs, Budapest-Eger, Budapest-Sátoraljaújhely, Budapest-Záhony, Budapest-Lőkösháza, Budapest-Szeged, Budapest-Győr és Sopron/Szombathely-Nagykanizsa-Pécs viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra utazók élhetnek. A kedvezmények a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) egyes szolgáltatásaira is érvényesek, de bérletvásárlásnál nem vehetők igénybe – közölte az MTI.

A bővítést a kedvező tapasztalatokkal indokolták. Az automatás vásárlással, valamint otthoni jegynyomtatással és a jegyek mobiltelefonos bemutatásával igénybe vehető 5 és 10 százalékos, illetve az alacsony kihasználtságú járatokra érvényes 20 százalékos kedvezményeket a december 10-ei bevezetés óta 1 milliónál is többen vették már igénybe és ezzel csaknem 160 millió forintot spóroltak.

Az érintett peremidős vonatokra 62 ezer e-vonatjegyet vásároltak az utasok az utóbbi 4 hónapban, az e-vonatjegyek forgalma 56 százalékkal nőtt december óta az előző év azonos időszakához képest.

Az ünnepi hosszú hétvégén jelentős utasforgalom várható, de a pénztárak előtti sorok elkerülhetők a jegyértékesítő automaták és az elektronikus vásárlási lehetőségek igénybe vételével.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.