2024. április 19.
Idén is színessé változtathatjuk a szürke falakat

Idén is színessé változtathatjuk a szürke falakat

Az intézmények és közösségek pályázatait április 29. éjfélig várják.

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, amelynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatok április 29-ig az egyesület weboldalán nyújthatók be – írta a bacsmegye.hu.

A Let's Colour Egyesület pályázatán bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, aki tevékenyen részt akar vállalni környezete megszépítésében. A nevezés legfőbb kritériuma, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet - amely az adott közösség életében központi szerepet tölt be - a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását, valamint a szakértői támogatást a Let's Colour biztosítja, az akciót pedig a közösségek önkéntesei együtt valósítják meg.

Az Egyesület célja, hogy színt vigyenek a mindennapokba, minél több embernek megmutassák a színek erejét. A Let's Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: az elmúlt 7 évben évi 40-50 pályázat érkezett az ország minden részéről. A szervezet működése során eddig közel 20 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet varázsolt színessé, 2000-nél is több önkéntes segítségével.

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják: a 10 ezer fő alatti és a 10 ezer főt meghaladó lakossággal rendelkező települések külön versengenek. A pályázatok április 29. éjfélig tölthetők fel az Egyesület weboldalára.

A festéseket legkésőbb augusztus 15-ig kell megvalósítani. 

A pályázattal kapcsolatban további információ itt található.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.