2024. március 28.
Hová menjünk piknikezni Budapesten?

Hová menjünk piknikezni Budapesten?

A jó idő és a virágba boruló természet már önmagában elegendő lenne, de május során két hosszú hétvégénk is lesz ráadásban. A három- és a négynapos hétvégén többször is lesz lehetőség a szabadba menni, feltöltődni. De hová induljunk?

Ha piknikezni támadna kedvünk, viszont nincs lehetőségünk egy komolyabb utazást szervezni, vagy többnapos kirándulásra menni, akkor látogassuk meg a budapesti és Budapesthez közeli piknikező helyeket! Érdemes a Mall.hu most megjelent ajánlását átböngészni, és ötvözni a finom ízeket a friss levegővel, a változatos színekben pompázó tavaszi virágokkal, az éltető napfénnyel és egy könnyed kirándulással.

 

1.       Hűvösvölgyi Nagy-rét

Családi és baráti piknikek ideális helyszíne lehet a II. kerületben található, csaknem háromhektáros Nagy-rét. A szemrevaló zöldterületen sárkányt is lehet reptetni, de közelben van még a hárs-hegyi kilátó és a Gyermekvasút is.

Megközelítés: Az 56, az 56A, az 59B és a 61-es villamosok hűvösvölgyi végállomásától 10 perc séta az országos kék jelzésen. A villamos végállomástól induló 63-as busszal négy megállót utazva pedig a rét másik sarkába érkezhetünk.

 

2.       Árpád-kilátó

A 376 méter magas Látó-hegy (régebbi nevén Gugger-hegy) délkeletre néző peremén található az Árpád-kilátó, amely mellé fából készült pad-asztal garnitúrákat és tűzrakó helyeket is telepítettek, hogy a Rózsadomb tetejére felkapaszkodó kalandvágyók nyugodt körülmények között, kényelmesen falatozhassanak. Miközben a város egyik legmegkapóbb panorámájában gyönyörködhetnek.

Megközelítés: Legkényelmesebben a látó-hegyi nyeregből, a 11-es autóbusz felső végállomásától, a zöld sáv és a zöld körjáratú jelzések együttes szakaszán juthatunk fel. A kilátó megközelíthető továbbá Fenyőgyöngyéről, a 65-ös és 65A autóbusz megállójától, vagy Hűvösvölgyből, az országos kék jelzésen.

 

3.       Halmi-erdő

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata az erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt-vel közösen épp a tavalyi év során újította meg a 250 hektáron elterülő Halmi-erdő parkerdei berendezéseit, hogy minél inkább ki tudják szolgálni a környéken lakók és az idelátogatók kikapcsolódási és rekreációs igényeit. A sokak által kedvelt Szálfa utcai pihenőhelyen például egy 8×4 méteres fedett pihenő található, hogy esős időben is használható legyen a négy új piknikező hely.

Megközelítés: Kőbánya-Kispest metróállomástól a 282A jelzésű busszal, vagy a Ferihegy Vasútállomásról induló 266-os busszal. Mindkét esetben az Alacskai úti lakótelepnél kell leszállni.

 

4.       Farkas-erdő

A IV. kerületi Káposztásmegyeren is található egy remek helyszín azoknak, akik a szabadban, társasággal szeretnének falatozni. A városszéli Farkas-erdőben több tűzrakó helyet is igénybe lehet venni, letelepedni pedig a szintén közelben található pad-asztal garnitúrákon lehet.

Megközelítés: A Farkas-erdő északi oldalát a 30-as és a 122-es, a délit pedig a 126, a 126A és a 296-os buszokkal lehet megközelíteni, de a közelben áll meg a 14-es jelzésű villamos is, ami az M3-as metró felújítása alatt 14M jelzéssel közlekedik.

 

5.       Akácfa utcai kiserdő

A Dunával körbeölelt Csepel egyik zöld öröksége az Akácfa utcai kiserdő, amit az elmúlt években újítottak meg, hogy valódi közösségi térként működhessen. A felújítás során fedett piknikhelyeket is kialakítottak, hogy egy kisebb eső se szabhasson gátat az ínycsiklandozó kikapcsolódásnak.

Megközelítés: Irány a 7-es Hévvel Csepel, majd onnan a 159-es busszal indulunk, amiről a Csikó sétány megállóban kell leszállni. Innen 5 perc séta a kiserdő.

 

 +1   Makkosmária

Budapest és Budakeszi határában található az idilli Makkosmária, amit kisebb erdei sétával lehet megközelíteni. A kirándulóhely egyik legnagyobb előnye a nagy népszerűségnek örvendő rét és a fedett, csaknem 20 főt „elbíró” piknikezőhely, amit eső esetén is kényelmesen lehet igénybe venni.

Megközelítés: Makkosmária erdei sétautak találkozási pontjánál található, jelzett erdei sétautak vezetnek ide Budakeszi, Csillebérc, Virágvölgy, Normafa és a János-hegy felől. A rét széléről induló betonúton, Budakeszi nyaraló- és villanegyedén keresztülhaladva lehet eljutni a Széll Kálmán térig közlekedő 22-es autóbuszhoz.

 

FONTOS!
Tüzet csak a kijelölt tűzrakó helyeken szabad gyújtani! Tűzrakás előtt tájékozódjunk, nincs-e érvényben tűzgyújtási tilalom. A tűzgyújtási tilalmat az illetékes minisztérium rendeli el, aktuális információ a www.erdotuz.hu honlapról vagy a tűzoltóságtól, az önkormányzatoktól, illetve az erdészettől szerezhető be. A tűzgyújtási tilalom minden esetben a kijelölt tűzrakó helyekre is vonatkozik!

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.