2024. április 25.

Február végétől pótlóbuszok közlekednek Pécs és Budapest között

Felújítás miatt június közepéig vágányzár lesz a Százhalombatta-Kelenföld vasútszakaszon.

Folytatódik a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal felújítása, amely egy ideig nehézséget okoz majd a Pécs és Budapest között vonatozóknak, az említett szakaszon ugyanis pótlóbuszok közlekednek majd.

PécsiÚjság információi szerint február 26-tól vágányzár lép életbe a Százhalombatta-Kelenföld szakaszon, amely érinti a Pécs és a főváros között közlekedő InterCity (IC) járatokat is. Megkeresésükre a Magyar Államvasutak Zrt. csak annyit közölt, hogy a menetrendi változásokról szóló  közleményüket a február 12-ei héten adják ki.

A zárás egészen június 15-ig tart majd, az utazóknak tehát hosszú ideig kell pótlóbuszra szállniuk. Mindössze egy olyan vonatpár lesz, amely Érdnél elkerüli a lezárt szakaszt: a Pécsről – a jelenleg érvényben lévő menetrend szerint – 6.02-kor, Budapestről pedig 16.45-kor induló Tubes IC biztosít közvetlen eljutást a két város között. Ehhez a járathoz csatlakozik a kaposvári Somogy InterCity Dombóváron. Azonban ennek a járatnak nem a Keleti, hanem ideiglenesen a Déli Pályaudvar lesz a végállomása. A pótlóbuszok Kelenföldig járnak majd.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.