2020. augusztus 10.
Top séfek Tihanyban a Séf Fesztiválon

Top séfek Tihanyban a Séf Fesztiválon

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! A sztárséfek exkluzív helyszínen várják a minőségi gasztronómia szerelmeseit 2020. augusztus 20. és 23. között.

A négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, amiben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. – Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek. 

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a mangalica csorba, szombatra Wolf András mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig túrógombóc lesz, ahogy Széll Tamás készíti: levendulás karamellizált sárgabarackkal.

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorsága lesz, gyönyörű panorámával a Belső-tóra. „A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, amelyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség.

 

A fesztivál étel és ital kínálata

Reggeli:

·         Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával

·         Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel

·         Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval

·         Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal

·         Mini kakaós csiga és lekváros batyu

·         Jégbe hűtött dinnyefalatok

·         Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár

·         Mayer szörpök

·         Francois pezsgő

·         Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd-vacsora:

·         Grill ételek:

Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával

Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel

Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel

Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával

Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

·         Bogrács ételek:

Tihanyi marha gulyás

Lecsó mangalica grillkolbásszal

Cukkinis vega lecsó

Beregi csirkepörkölt krumplival

·         Főtt kukorica sós vajjal

·         Fagylalt: levendulás citrom, és sós karamell a Mihályi Patteserie kínálatából

·         Desszert: erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából

·         Jégbe hűtött dinnyefalatok

·         Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár

·         Mayer szörpök

·         Francois pezsgő

·         A Bortársaság balatoni borai

·         Kávé, ásványvíz, szóda

 

További praktikus információk:

·         A reggeli ára: 10 000 Ft / fő, az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő

·         A reggelit minden nap 9 és 11 óra között, az ebédet 12 és 15 óra között, a vacsorát 18 és 21 óra között szervírozzák. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.

·         Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában, valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.

·         Részletes információk az esemény honlapján.

Megosztás