2024. március 28.
Nagykövet lett a külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő

Nagykövet lett a külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő

Goztola Krisztina olyan gyermekek mentora, akik valamilyen művészeti területen jeleskednek, de a többieknek is segít többek között pályaorientációs és kommunikációs előadásokkal.

2018-tól nagykövetként segíti a Kecskeméti SOS Gyermekfalu tehetséges fiataljait támogató Útravaló Alapítvány munkáját Goztola Krisztina színművésznő, producer. Az angolul, franciául, olaszul és magyarul is kitűnően beszélő művész már jó ideje a külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő. Olyan világsztárokkal forgatott, mint Jason Clarke, az Oscar-díjas Rosamund Pike és Jack Raynor. Első magyar prózai színésznőként kapott meghívást, hogy francia nyelven főszerepet játsszon a világ legrangosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Színházi Fesztiválon, ahol Tournesol díjra jelölték.

 
Fotó: www.hatvaniistvanfoto.hu
 

 

Goztola Krisztinát tavaly decemberben kérte fel a nagyköveti tisztségre Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, a Kecskeméti Útravaló Alapítvány elnöke. Először a Kecskeméti SOS Gyermekfalu egyik lakójának, Gonda Luca Gabriellának mentora lett, akit az év legtehetségesebb ottlakójának választott a Kecskeméti Útravaló Alapítvány. Krisztina azonban nem csak neki segít, hanem minden gyermeknek és fiatalnak, hogy megvalósíthassák az álmaikat.

„Olyan gyerekeket keresünk, akik valamilyen művészeti területen tehetségesek, de nem csak őket érinti a program. Pályaorientációban, kommunikációban, önmenedzselésben és egyéb területeken is tanácsokkal látom el őket, előadásokat tartok nekik. A gyermekek a nevelőszülők részéről minden gondoskodást megkapnak, de bármilyen áldozatos munkát is végeznek, jól jön egy külső segítség, hogy higgyenek magukban. Tudom, hogy milyen, amikor az ember elindul a pályán és kap támogatást, akár csak szakmailag vagy lelkileg. Nagyon sokat számít, az én életemben is voltak meghatározó személyek, akik ha nincsenek, talán nem hiszek magamban eléggé és nem jutok el idáig" - mondta Goztola Krisztina.

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország 400 gyereknek ad szerető, biztonságos otthont nevelőszülői családokban, valamint további közel 200 gyereket támogat évente családmegerősítő programjaival, hogy megelőzze a gyerekek kiemelését a családból. Az otthonukat vesztett gyermekek felkarolása céljából életre hívott szervezet égisze alatt idehaza három, 10-20 családi házból álló közösség működik Kecskeméten, Kőszegen és Orosházán.

„Az SOS Gyermekfalvak állami támogatásból, hazai és nemzetközi pályázatokból, valamint magánszemélyek és cégek támogatásaiból tudja megvalósítani a céljait. Bízom benne, hogy nagykövetként hozzájárulhatok a támogatók számának növeléséhez is, s ezáltal a gyermekeknek is könnyebb dolguk lesz" - tette hozzá Goztola Krisztina.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.