2024. április 20.
Így bulizik Szigetmonostor

Így bulizik Szigetmonostor

Családias rendezvény, ahol a látogató egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

Szigetmonostor macskaköves Fő utcáján elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, és átélhesse, milyen is lehetett régen az illatos, fűszeres falusi élet. A fesztivál jeligéje idén a harmónia/harmonika, a cél pedig most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a nyitott porták, a hagyományok kortárs formáinak keresése lesz a hatodik Piros Lábos Fesztiválon, október 5-én.

 

 

Idén még több udvar nyílik meg, különleges koncertekkel, előadásokkal. A nagy színpadon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek föl, de ott lesz Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja. Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket. A képzőművészeti kiállítást a környezetünkben élő, erre az alkalomra felkért alkotók munkáiból állítja össze Várbíró Kinga, „A mi harmóniánk” címmel. Az egész napos feltöltődés után a 4lövet és a Sobriboogie zenekarokkal lazíthat a nagyérdemű.

 

 

Jó tudni, hogy a fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges. A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.