2024. április 25.
Fesztivál felelősen gondolkodóknak

Fesztivál felelősen gondolkodóknak

Hétvégén lesz a Csak a mentes vásár, ami szinte már legenda az egészségesebb életet élni vágyók körében. 

Az elmúlt időszakban megtanultuk, milyen fontos az egészségünk. Mennyit számít az, hogy ki mennyire gondolkodik felelősen a jövőjéről. Vagy milyen egyik-napról a másikra egy orvosi diagnózis után átállni egy valamitőlé teljesen mentes diétára.

 

Nem könnyű egy ilyen változás. Mert sok minden van a piacon, de nem tudni, melyik milyen, mi van benne, mennyire fogyasztható, ráadásul ezek a termékek nem két forintba kerülnek. Keres, kutat az ember, megoldásra vadászik, nyilván az észszerűség határain belül. És szeretne fejlődni, tanulni, új termékeket kipróbálni. Vagy csak tudni azt, hogy például, amit ránctalanító gyanánt a bőrére ken, azzal milyen anyagokat visz be a szervezetébe. Esetleg megnyugodni afelől, hogy a gyerek tízóraiját nem környezetszennyező dologba csomagolja.

 

Ennek a legmegfelelőbb helye a Csak a mentes fesztivál, amelyről Vágó Piros műsorvezető így mesél: „Az utóbbi másfél évben különösen felértékelődött a közösségek szerepe, így az online csoportoké is. Sokszor lendített a hangulatomon egy rosszul indult napon Andi egy-egy bejegyzése a Csak a mentes csoportban. És az utóbbi másfél évben felértékelődött a személyes találkozás szerepe is. Nyár elején pont a Csak a mentes rendezvénye volt az első, ahová mehettünk, találkozhattunk, beszélgethettük, egymás szemébe nézve, egymásra mosolyogva. Ugyanezt megélhetjük most szeptemberben is, remélhetőleg, nem a nyári időszak záróakkordjaként. Az már csak bónusz, hogy a fesztiválon a mentes termékek színe-java felvonul, kóstolhatunk, informálódhatunk, vásárolhatunk, akár kedvezménnyel. Mindegy, hogy glutén-, tej-, tojásmentes alapanyagról vagy kész finomságról van szó, Herczeg Andi felkutatja, elhozza nekünk. Az idei évtől már fő támogatónk a Kifli.hu, akikkel egy szorosabb együttműködés is elindult, hisz nagy öröm számunkra, hogy az ő weboldalukon kiemelt szerepet kap a mentes étkezés és környezetbarát életmód is.” 

 

A több mint 60 kiállító jóvoltából a RaM Színházban nemcsak minden kipróbálható, megkóstolható, de sok-sok előadás is lesz étkezés, mozgás, hulladékmentes háztartás, nyers ételek, superfood finomságok témákban. A negyedszer megrendezésre kerülő Csak a Mentes Év séfje verseny indulói a rendezvényen találkozhatnak a zsűri tagjaival. A worksopok és előadások között azt is megtekintheti a látogató, hogy miként lehet a legegyszerűbben gluténmentes kenyeret sütni otthon.

 

Szeptember 18-án és 19-én a kellemes társasági élményeken túl megannyi trükköt, tippet és hasznos terméket vihetünk magunkkal haza a RaM Színházból. 

 

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.