2024. április 20.
Hatalmas jótékonysági akcióval zárul a Fény Utcai Piac éves programsorozata

Hatalmas jótékonysági akcióval zárul a Fény Utcai Piac éves programsorozata

Egy hónapos adománygyűjtéssel zárja az évet a Fény Utcai Piac idei programsorozata.

A naptár sűrű volt, míg egyes akciók pár napig, másikok akár több héten keresztül is tartottak. Az egyik legnagyobb siker a szuperhősök napja volt, ahol „légibemutatót” láthattak a vásárlók a piacon – szuperhősökkel, köztük magával Pókemberrel.

 

December 12-ig tart a jótékonysági akció
A Buda szívében található Piacnak rendkívül fontos az adakozás, jelenleg is tart a már az ötödik alkalommal meghirdetett jótékonysági akciójuk, ahol a Gyermekétkeztetési Alapítványnak gyűjtenek többek között ruhát, játékot és tartós élelmiszert. A gyűjtés sikerét mutatja, hogy azt egy évben kétszer is megismétlik. „A tavalyi ünnepi gyűjtésnél több száz zsáknyi felajánlás érkezett, egészen elképesztő az a segíteni akarás, ami a vásárlóinkat jellemzi minden ilyen akciónál - mondja Kiss Ferenc, a Fény Utcai Piac ügyvezető igazgatója. - Mi is rengeteg friss gyümölcsöt teszünk hozzá a vásárlók adományaihoz, reméljük, hogy ezzel hozzá tudunk járulni, hogy szebb ünnepük legyen azoknak, akik önmaguk nem tudnák ezeket megvásárolni.”

 

Versek és szuperhősök a Piacon
A tavalyi sikeren felbuzdulva, idén egész évben programokkal készült a Fény Utcai Piac a vásárlóinak, azért, hogy a friss árukon kívül élményt is adjanak a hozzájuk betérőknek. Míg egyes programok napi pár órán át, mások több héten át is tartottak. Megemlékeztek, többek között a Magyar Költészet Napjáról, amikor egy ismert költő és önként jelentkezők verseket szavaltak, az Ölelés napján egy panda maci jelmezbe bújt hostess osztogatott az ingyen ölelés mellé friss gyümölcsöt, Nőnapon a hölgy vásárlókat lepték meg virággal, Anyák napján az édesanyáknak masszázzsal, Gyereknapom pedig arcfestéssel, csillámtetoválással, lufihajtogató bohóccal, koncertekkel kedveskedtek a gyerekeknek a szervezők. Az esélyegyenlőség fontosságára hívták fel a figyelmet az Esélyegyenlőség napjára szervezett programjukkal is, ahol fogyatékkal élő és ép gyerekek rajzoltak közösen a barátság témakörében. A Piac rendszeresen épít a visszajelzésekre, éppen ezért számos olyan visszatérő program volt, ami a korábbi évben is népszerűnek bizonyult. Így idén is volt arcfestés, kézműves foglalkozás, Húsvét előtt tojásfestés és húsvéti dekoráció-készítés, Halloweenra hangolódva pedig töklámpás-készítés. Az idei év szenzációja a visszajelzések alapján azonban a Szuperhősök napja volt. A beöltözött szuperhősök mellett látványos és izgalmas légibemutatóval készült Pókember, Batman és Wonder Woman is. A Mikulás december 6-án látogat a piacra, miközben a Fény Utcai Piac már 2020-ra készül sok új, izgalmas programmal…

Megosztás

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

Mozaik

Most a Hungexpón érdemes fagyizni!

  • 2024.03.3

Huszonhat gyártó várja termékeivel az olasz konyha szerelmeseit a SIRHA Budapesten. Az Olasz Szigeten Itália ikonikus alapanyagait vonultatják fel, amiket egyszerűségük tesz rendkívülivé, ezért is lettek világhírűek.

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.