2024. április 19.
A Google azt is megmondja, milyen a szomszéd kutyája

A Google azt is megmondja, milyen a szomszéd kutyája

Ha nem vagyunk jóban a szemben lakóval, vagy csak lusták vagyunk faggatózni, a Google Lens kész a megoldással.

Amennyiben a telefonja iOS vagy Android alapú, a Google Lens letöltését követően nincs egyéb dolga, mint készíteni egy fotót a kérdéses kutyáról vagy macskáról, majd ezt követően rábökni a képre és a Google egyből meg is mondja, hogy milyen fajtájúnak gondolja a kérdéses háziállatot – áll a Mashable cikkében.

Az alkalmazást rögvest tesztelték is Scouton a pomerániai törpespiccen és a Google Lens megerősítette a feltevést, miszerint Scout valóban egy pomerániai törpespicc. Hozzá kell tenni, hogy azért nem 100%-os az applikáció hatásfoka, ugyanis egy másik fotó alapján, már azt gondolta Scoutról, hogy ember, bár még ebben is lehet valami.

A látványosan nem fajtiszta kutyák azért feladják a leckét a Google-nek is, itt a találati pontosság finoman fogalmazva elenyésző.

További kiegészítője az alkalmazásnak a videó készítő, mely kapott egy „kutyus” és egy „cicus” menüpontot, melyeken belül a háziállatainkról készült képeket lehet filmmé montázsolni, közepesen borzalmas zenei aláfestéssel.

Ahogyan a fenti fotó is mutatja, a lehetőségek nem merülnek ki a háziállatoknál, akár növényeket is belőhetünk az alkalmazással, a videóból pedig kiderül, hogy szinte bármiről tudunk információt szerezni egy fotó alapján.

Kép: android.gadgethacks.com

Megosztás