TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Ha valaki dolgozik, szinte biztos, hogy ki van égve. A kérdés csak a kiégés mértéke. Csatlós Csilla executive coach könyve segít megállni, újra elindulni és közben elgondolkodni.

Egyre többen hirdetnek szolgáltatásokat coaching elnevezéssel – hiszen a terület egyre fontosabb nemcsak a cégek, hanem a munkavállalók körében is – és talán nem is optikai csalódás, ha úgy tűnik, ma már boldog-boldogtalan coach. De vajon ki tudja ezt igazán jól csinálni és milyen képességek szükségesek a hatékony coachinghoz?

Erre volt kíváncsi az International Coach Federation nemzetközi ACC minősítésével rendelkező Csatlós Csilla (fenti képen) is, amikor beváltotta önmagának tett ígéretét, amely szerint negyvenöt éves kora után csak azt csinálja, amit igazán szeret és akar. Ez pedig a coaching. A hosszú tanulási folyamat és az állandó továbbképzések mellett másfél évtizedes felsővezetői tapasztalat van a háta mögött. Karrierje során elég alaposan megismerte a vállalatok működését, hiszen saját vállalkozásainak vezetése mellett számos esetben interim menedzserként hozott vissza cégeket az üzleti vérkeringésbe a csőd közeléből. A krízis, a válság és a kiégés lett a szakterülete.

 

Mindeközben a bázakerettyei Bonne Chance étterem és hotel tulajdonosa is, így magától értetődött, hogy kombinálva a két területet, ügyfeleit a zalai zöldbe, egész pontosan Muraföldére invitálja, kifejlesztve ezzel egyik legizgalmasabb módszerét, a detox coaching-ot. Ez egy offline nap, amikor fizikailag és lelkileg is kimozdul az ügyfél az állandóságból, a megoldatlan helyzetek gyűrűjéből.

 

Szakmai fórumokon szinte berobbant a blogján közzétett A kiégett séf című bejegyzése, amire azóta is hivatkoznak, mint a vendéglátás iparág egyik legaktuálisabb témájára. Erről és még több tucat valódi esetről szól a Kiégés helyett – Egy coach mesél című most megjelent könyve, amelyben csúcsvezetők, cégtulajdonosok, állatmentők, baristák és bankárok menekülnek meg a kiégéstől.

 

Ebből is látszik, hogy a kiégés esélye bárkinél megvan. Sőt, ahogy a coach mondja – a munka világában csak a nagyon kivételes helyzetben lévőknek adatik meg, hogy ne legyenek éppen kiégve. A kérdés csak a kiégés mértéke. Csatlós Csilla könyvéből nemcsak azt tudjuk meg, milyen szintű a kiégésünk, de megfelelő megoldásokat is találunk. A zsebméretű kötetet a szerző azért adta ki saját költségén, hogy azok is kapjanak segítséget, akik nem engedhetik meg maguknak a coachingot, illetve, hogy a nála maradó terjesztői jutalékból játszóteret építhessen a bázakerettyei iskola udvarán.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése