TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Android és iOS (iPhone) rendszeren futó applikáció letöltésével mobiltelefonon és tableten is könnyen kereshetünk a jogszabályok között.

A Nemzeti Jogszabálytár díjmentesen elérhető mobilapplikációjával továbbra is ingyenesen és még egyszerűbben elérhetővé válnak a jogszabályok. Az alkalmazás lehetőséget ad az állampolgárok és vállalkozások számára, hogy az őket érintő vagy érdeklő jogszabályok szövegeit gyorsan megtalálják a letisztult funkcionális felületen.

A mobilalkalmazás alapfunkciói regisztráció nélkül érhetők el. Ha például az utcán sétálva egy KRESZ szabályra lennénk kíváncsiak, pillanatok alatt elérhető a keresett közlekedési előírás. Az applikáció rendelkezik olyan funkcióval, amely a közismert, leggyakrabban keresett jogszabályokat (Ptk., Btk., Áfa tv., KRESZ stb.) külön listában, a rövidítések alapján ábécé sorrendbe szedve jeleníti meg. Könnyű a keresés abban az esetben is, ha a felhasználó tudja a keresni kívánt jogszabály számát és  típusát, de a tárgyszavak segítségével is egyszerű megtalálni a kívánt szöveget. A szókereső funkcióval a jogszabályokban előforduló szavakat kereshetjük, azok címében vagy tartalmában. A jogszabály megjelenítése után abban további szöveges és paragrafus szerinti keresésre van lehetőség. A keresett szöveg megadása után a találatok kiemelten jelennek meg, az oldal az első találati elemre ugrik, a találatok közötti ugrás ikonok segítségével történik. Paragrafus szerinti keresésnél az oldal a keresett paragrafusra ugrik.

 

Az alkalmazás teljesértékű használatához, az összes szolgáltatás és kényelmi funkció eléréséhez regisztrálni szükséges, amely a mobilalkalmazásból is kezdeményezhető. Az alkalmazás a magyarorszag.hu felületen érvényes bejelentkezési adatokkal (felhasználónév/jelszó páros) is használható. A regisztrációt lehetőség lesz magánszemélyként illetve cég megbízottjaként is megtenni (ez utóbbi esetben akár több felhasználó is regisztrálható).

 

A regisztrációt követően további kényelmi szolgáltatások emelik a felhasználói élményt, mint például a megnyitott jogszabály hozzáadása a „kedvencek” listához, így az egyszerűen és gyorsan megnyitható lesz a későbbiekben is. Különösen izgalmas lehetőség az applikációban, hogy – egy kérdőív kitöltését követően – a saját élethelyzetünkhöz igazodva a rendszer személyre szabott jogszabály megtekintést tud ajánlani a felhasználó részére. A regisztrált felhasználó beállíthatja a változásokról szóló értesítés funkciót az egyes jogszabályokhoz és az élethelyzetekhez, így mindig naprakész lehet a számára releváns terület jogszabályi környezetéből hiszen a bekövetkező változásokról választása szerint e-mail vagy push üzenet fog kapni. Mindemellett a közlönyök menüpontra kattintva közvetlenül megtekinthetők az aktuális Magyar Közlönyök, amelyekből a legújabb jogszabályokról és legfrissebb jogszabályi változásokról értesülhetünk.

 

A két legnépszerűbb mobiláruházból az alkalmazás letöltésével az állampolgárok egyszerűen tudnak naprakész ismereteket szerezni ügyeik intézéséhez, a vállalkozások pedig a gazdasági tevékenységük napi viteléhez találnak ingyenes segítséget.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése