TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A hazánkban is már 20 éve jelen lévő brand alapítójának lánya, Gert Boyle egy kalapkészítő üzletből futtatta fel a ma már világhírű outdoor világmárkát.

Idén 80 éves az ikonikus sportruházat, a Columbia. A hazánkban 20 éve jelenlévő sportszergyártó története nem mindennapi, vezetője már közel 50 éve az alapító, Paul Lamfrom lánya, a ma 94 éves Gert Boyle, akinek szülei még 1938-ban emigráltak Németországból, majd Portlandben telepedtek le.

Először egy kalapkészítő üzletet vásárolt a család, nevezetesen a Columbia Hat Companyt, a közeli folyóról elnevezve. Ez egy újfajta szabadságot és egyben valaminek a kezdetét jelentette számukra. Ám amikor a kalapok népszerűsége csökkenni kezdett, kültéri tevékenységekhez szükséges felsőruházatot kezdtek el értékesíteni. Ebből nőtte ki magát később a ma már világszerte ismert sportmárka. A cég első valódi sikere akkoriban egy halászmellény volt, melyet Gert otthon készített a saját varrógépén. Gert Boyle a mai napig aktívan részt vesz a cég mindennapjaiban. Munkatársai szerint még mindig naponta bejár az irodába, minden meetingen részt vesz, minden terméket tesztel, sőt reklámfilm szerepeket is szívesen vállal, tavaly például Zac Efronnal, a világhírű színésszel forgattak egy humoros teaser videót. A vezérigazgatói székben fia, Tim Boyle ül, aki jelenleg mintegy 6500 alkalmazottat felügyel, de nem volt ez mindig így. Kezdetben otthagyta az Oregoni Egyetemet is, hogy édesapja halála után támogassa édesanyját, Gert Boyle-t a cég elindításában majd működtetésében. Elmondása szerint a vállalat sikere egy régi iskolai filozófiáján alapul: „Korán lefeküdni, korán felkelni, keményen dolgozni, és reklámozni.” ("Early to bed, early to rise, work like hell and advertise.")

Termékeiket a legkülönfélébb módokon tesztelik, a vállalat elhelyezkedésének köszönhetően ugyanis erdők, vulkanikus hegyek vagy épp az óceánpart szolgál egyfajta „laboratóriumként”. A márka, folyamatosan törekszik a már-már sci-fi filmeket idéző újításokra, a fejlesztések terén jellemzően saját innovációkkal dolgoznak, de olykor vásárolnak külsős technológiákat is. Áttörő innovációjuk volt az elmúlt évtizedben a hővisszaverő bélés (Omni Heat), mely egy tükröződő fóliaként egyfajta bevonatot képezett a termékek belső oldalán, így visszaverve a test melegét. Ugyancsak különleges fejlesztés volt az a ruházat is, ami a bőrfelületet kezdte el hűteni a hőelvonás elvén alapulva röviddel azután, hogy viselője izzadni kezdett. De dolgoznak még UVA és UVB sugarakat kiszűrő anyagokkal, víz- és szennyeződés lepergető, szélálló, valamint gyorsan száradó ruhákkal, és forradalminak számít a vízhatlan lélegző membrán technológiájuk is, mely 100%-ig légáteresztő, így biztosítva azt, hogy a test hője szabadon tudjon távozni. A Columbia emellett más márkákkal is kooperál: nemrég mutattak be közös kollekciót a Manchester Uniteddel.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése