TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

15 év munkája meghozta gyümölcsét: a megtisztelő elismerést a Parlament kupolái alatt vette át Kajtár Zsolt, alapító tulajdonos a Szőlőmagolajos termékcsaládért.

Kajtár Zsolt, a Yamuna megálmodója és megalkotója energiát és időt és nem kímélve kezdett bele Somogyvámoson a vállalkozásba, amely mára már többszörösére nőtt. E cégnek még sok évvel ezelőtt egy kis konyha adott otthont, Zsolt pallókon át lépdelve végezte a gyártást, de ma már egy korszerű üzem, egy gyönyörű fővárosi üzlet és egy webshop is rendelkezésére áll.

„Barbacson töltöttem a gyerekkorom. A nagyapám gyakran kivitt az ottani erdőkbe gombászni. Olyankor a mezőket, réteket is bejártuk. A hatalmas séták közben megmutatta az összes utunkba eső gyógynövényt. Mesélt arról is, melyiknek milyen gyógyhatása van. A növények közül még hosszú évekkel később is emlékeztem kettőre, a levendulára és a citromfűre. Ezért is kezdtem ezzel a két gyógynövénnyel a szappangyártást" - meséli Kajtár Zsolt, miért is kezdett bele e természetes anyagokból készülő, hazai, bőrbarát kozmetikumok gyártásába. Az első illatos és habzó csodák receptúráját egyébként a mai napig használják. Kezdetben nem voltak alkalmazottak, nem volt gyár, így látható, mekkora utat tett meg a cég tulajdonosa és maga a vállalkozás is egy kisvárosi konyhától, a DM, a Rossmann, a Müller, az Auchan, a Tesco polcaiig, a masszőrök kezéig és a Danubius szállodalánc szakembereiig.


Mindezt természetesen továbbra is a kaposvári gyárból, helyi munkaerővel, megújuló energiákat használva. A termékportófió ma már több mint 400 terméket tartalmaz; szappanok, masszázsolajak, krémek, tusfürdők, testápolók, gyógynövényes fürdősók, testvajak alkotják. A Magyar Érték és Minőség Nagydíjat a szőlőmagolajos fürdő és testápoló család nyerte el. A finomított szőlőmag olaj igazi kincs a természetes gyógymódok és kozmetikumok kedvelőinek körében. Ez a bőrápoló család kiemelkedően gazdag antioxidánsokban, esszenciális zsírsavakban és E, C, D-vitaminokban. A termékek nem tartalmaznak parabéneket, SLS-t, és színezékeket sem.

 

Néhány kutatásban azt olvashatjuk, hogy már minden harmadik embert érintett valamilyen bőrbetegségben, mint például ekcéma, csalánkiütés, pikkelysömör , rosacea vagy extrémen száraz bőr. Ezért a Yamunánál még inkább odafigyelnek az összetevők minőségére és hatására. A szőlőmagolajos termékcsalád kézkrémjei, testápolói és testvajaiban a szőlőmagolaj mellett megtaláljuk a shea vajat, amely hidratál, segít megtartani a bőrnedvességtartalmát és rugalmasságát. Tartalmaznak ezenkívül kakaóvajat, amely véd a bőr a korai elöregedéstől, hozzájárul a nedvességtartalom megőrzéséhez, illetve védelmet adhat kellemetlen ingerek ellen azzal, hogy vékony réteget képez a bőr felszínén.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése