TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

A Cápák Hete mélyebbre merül, mint valaha

8327
A televíziózás történetének egyik legrégebb óta futó tematikus hete, a nyár cápás eseménye immáron harmincadik alkalommal tér vissza a Discovery Channel képernyőjére.

A Discovery Channel nagysikerű tematikus hete idén nyáron immár harmincadik alkalommal tér vissza a képernyőre, rendkívül ütős csapatot hozva össze az eddig megismert neves cápaszakértőkön és tudósokon kívül, akik olyan egzotikus helyeket mutatnak be, ahol előtte még nem járt kamera. Az ünnepléshez idén több sportoló és híresség is csatlakozik, többek közt a filmes szakmába is belekóstoló MMA harcos Ronda Rousey, és a túlélőműsorok sztárja, Bear Grylls.

Bódi Sylvit (fenti képen) legtöbbször egzotikus környezetben láthatjuk, ahol imádott hobbijának, a szörfözésnek hódol. A különleges helyszíneken sokszor lehet látni cápákat, így a modellnek is van saját élménye ezekkel a fenséges ragadozókkal kapcsolatban. Most ezekről a találkozásokról mesélt a Discovery Channelnek a héten kezdődött Cápák hete műsor kapcsán.

 

Bódi Sylvi, a csinos műsorvezető évek óta kétlaki életet él, bár Budapest a bázisa, az év nagy részében különleges tájakra utazik, hogy két nagy szenvedélyének hódolhasson: a szörfözésnek és a különböző kultúrák megismerésének. A modell a kivételes szépségű helyszíneken is szívesen pattan deszkára, nem rettenti el a cápák esetleges felbukkanása sem. Elmondása szerint a szörfösök védik ezeket a kecses ragadozókat, és tiszteletben tartják az élőlény territóriumát, de szükség van a szabályok pontos ismeretére, hogy ne legyen baleset a találkozás vége.


„Életem során háromszor találkoztam eddig cápával, és mivel ismertem a szabályokat, és figyeltem a jelekre, mindet sikeresen megúsztam. Az első találkozásom Jáva szigetén történt, a deszkán ültünk és vártuk a hullámot. Először nem voltam biztos benne, hogy jól láttam, de később megint felbukkant tőlünk vagy három méterre, akkor döntöttem úgy a partneremmel, hogy azonnal kievezünk. Később, még kétszer találkoztam cápával, egyszer Észak-Karolinában, és Balin. Az észak-karolinai eset nagyon durva volt, mi ép bőrrel megúsztuk a cápák felbukkanását, de aznap tőlünk 10, és 50 kilométerre két halálos támadás is volt” – mesélte Sylvi.

 

Ennek ellenére ezek a történetek sem tántorítják el a szépséget, hogy továbbra is bemerészkedjen a vízbe. Elmondása szerint nem félni kell a cápáktól, hanem tisztelni őket, és elővigyázatosnak lenni. „A cápák sosem direkt kóstolják meg az embert, hanem a legtöbbször csak tévedésből. Inkább választanak egy jó zsíros fókát, mint minket, de sajnos a túlhalászás, és az élőhelyek pusztítása miatt ez a ragadozó is csak megragadja a kínálkozó alkalmat, ha éhes. Ha zavaros a víz, könnyen összetévesztenek egy lábat egy hallal, így ilyenkor sem direkt támadnak emberre – magyarázta a híresség. A modell szerint a tenger élővilágának megmentéséért indított változásoknak központi szerepe van a cápákat jelentő fenyegetettség csökkentésében.

 

Több, mint 70 millió cápát ölnek meg évente az uszonyuk miatt, amit egyszerűen felháborítónak tartok. Jómagam vegetáriánus vagyok 25 éve, és nem tudom megérteni, hogy miért gyilkolnak le egy állatot pusztán a húsa miatt, nem tudok azzal azonosulni, hogy bármilyen élőlény azért haljon meg, hogy megegyük. Nagyon fontosnak tartom, hogy az állatok és a környezet védelme érdekében is hallassam a hangom, ezért is örültem a Discovery felkérésének. Rosszul vagyok a hollywoodi szenzációhajhász filmektől, amelyek a cápákat egy aljas és könyörtelen gyilkológépnek állítják be, holott ez korántsem így van. Ha lesz gyerekem, biztos, hogy olyan szellemben fogom nevelni majd, amiben én is élek: tiszteljük a Földet, mert ebből csak egy van” – állítja Sylvi.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése