TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Lezárult a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány által szervezett Swimathon 4 hetes adománygyűjtő kampánya.
A harmadik alkalommal megrendezett esemény csúcspontja a június 16-i 'örömúszás' volt, amikor is mintegy 120 úszó teljesítette az általa vállalt távot és időt, valamint egyfajta "gálaműsorként" a 6 csapat 4-4 tagja váltóversennyel is szórakoztatta a barátokból, segítőkből, családtagokból és az ügyek iránt érdeklődő és elkötelezett vendégekből álló közönséget. Számos megható és vidám pillanata volt az idei Swimathonnak, úgy az adománygyűjtő szakasznak, mint magának az úszónapnak.


A friss mérleg eredménye szerint a Swimathon 2018 adománygyűjtő kampányban a 6 ferencvárosi kötődésű civil projekt 120 úszója összesen 18.206.497 Ft-ot gyűjtött.

A Swimathon egy olyan, Angliából útnak induló adománygyűjtő kampány, amelyben a résztvevők vállalják, hogy tudásukhoz és lehetőségeikhez mérten online és offline pénzt gyűjtenek, ezzel is fölhívva a figyelmet az általuk képviselt ügy fontosságára. Idén 6 projekt állt össze:


1. FreeDoc – Fotózás és Aktivizmus projekt

Csoszó Gabriella fotóművész, a FreeDoc blog alapítójának célja egy olyan 12 hetes fotókurzus, ahol hátrányokkal küzdő ferencvárosi fiatalok megtanulják a fotózás alapjait és akár közösséggé is szerveződhetnek. Az elkészült munkákból pedig kiállítást is szerveznek.

 

2. Démétér Ház Alapítvány – Veled Együtt felépülünk! projekt

A Szent László Kórház orvosai és a kis betegek családjai gyűjtenek 2016 óta a csontvelő transzplantált gyerekek és kísérőik számára épülő apartmanházra. A projekt jó úton halad, így idén a megvalósult új épület közösségi tereit rendezik be az összegyűlt adományokból.

 

3. Találj Magadra Egyesület – Adj egy lélegzetnyi időt! projekt

Az egyesület szakképzett bébiszitterekre gyűjt, akiket sérült gyermekek mellé fogadnának fel. A cél, hogy a beteg gyermekeiket napi 24 órában gondozó édesanyákat szabadidőhöz, szabadnapokhoz juttassák, hogy ők is fellélegezhessenek, ha csak rövid időre is.

 

4. Ráday Korzó projekt

Civilek, kulturális intézmények, helyi lakosok fogtak össze Belső-Ferencvárosban, hogy megmutassák a környékben rejlő értékeket, lehetőségeket. Úszóik a 30-40 színes programot is magába foglaló, másfél napos Ráday Korzó 2018 rendezvénysorozat költségeire gyűjtenek.

 

5. Gyökerek és Szárnyak Alapítvány – Új Kör projekt

A program célja, hogy támogassa és segítse a hazai közösségi alapítványok létrejöttét. Idén tavasszal 8 csoporttal kezdenék el a közös munkát. Ennek lebonyolítására, szervezési költségeire gyűjtenek.

 

6. Ferencvárosi Közösségi AlapítványFix Pont 2018 projekt

A Swimathon megálmodói és házigazdái. Legfőbb céljuk, a helyi kötődésű programok, kezdeményezések támogatása, illetve szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi adománygyűjtés erejére.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése