TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Idén 3. alkalommal rendezik meg azt a négyhetes adománygyűjtő kampányt, melynek során 6 fontos és izgalmas, ferencvárosi kötődésű, civil ügyért zajlik a gyűjtés.

A lelkes úszók így állnak oda az általuk képviselt szervezet mellé, az adományozók pedig az egyes úszókat támogatva tehetik meg ugyanezt. A szervező Ferencvárosi Közösségi Alapítványt kerületi magánszemélyek hozták létre, független nonprofit szervezetként sem az államtól, sem a helyi önkormányzattól nem kér és nem fogad el támogatást.

A 2018-as Swimathon támogatható ügyei:

1. FreeDoc – Fotózás és Aktivizmus projekt
Csoszó Gabriella fotóművész, a FreeDoc blog alapítójának célja egy olyan 12 hetes fotókurzus, ahol hátrányokkal küzdő ferencvárosi fiatalok megtanulják a fotózás alapjait és akár közösséggé is szerveződhetnek. Az elkészült munkákból pedig kiállítást is szerveznek.

2. Démétér Ház Alapítvány – Veled Együtt felépülünk! projekt
A Szent László Kórház orvosai és a kis betegek családjai gyűjtenek 2016 óta a csontvelő transzplantált gyerekek és kísérőik számára épülő apartmanházra. A projekt jó úton halad, így idén a megvalósult új épület közösségi tereit rendezik be az összegyűlt adományokból.

3. Találj Magadra Egyesület – Adj egy lélegzetnyi időt! projekt
Az egyesület szakképzett bébiszitterekre gyűjt, akiket sérült gyermekek mellé fogadnának fel. A cél, hogy a beteg gyermekeiket napi 24 órában gondozó édesanyákat szabadidőhöz, szabadnapokhoz juttassák, hogy ők is fellélegezhessenek, ha csak rövid időre is.

4. Ráday Korzó  projekt
Civilek, kulturális intézmények, helyi lakosok fogtak össze Belső-Ferencvárosban, hogy megmutassák a környékben rejlő értékeket, lehetőségeket. Úszóik a 30-40 színes programot is magába foglaló, másfél napos Ráday Korzó 2018 rendezvénysorozat költségeire gyűjtenek.

5. Gyökerek és Szárnyak Alapítvány – Új Kör projekt
A program célja, hogy támogassa és segítse a hazai közösségi alapítványok létrejöttét. Idén tavasszal 8 csoporttal kezdenék el a közös munkát. Ennek lebonyolítására, szervezési költségeire gyűjtenek.

6. Ferencvárosi Közösségi Alapítvány – Fix Pont 2018 projekt
A Swimathon megálmodói és házigazdái. Legfőbb céljuk, a helyi kötődésű programok, kezdeményezések támogatása, illetve szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi adománygyűjtés erejére.


A kampány idén is nagy lendülettel kezdett: a 120 elszánt úszó mindegyike egyénileg is kampányol, de természetesen csapatot is alkotnak 14-17 fős a 6 csapat. Együttesen a vége előtt 3 nappal már közel 14 millió forintot gyűjtöttek a csapatok, de június 16-án 11.45-ig még bárki bármelyik ügyet támogathatja. 


A kampány a nagy úszással zárul: június 16-án a Kőér utcai uszodában ugrik medencébe a 6 csapat. A parton pedig együtt lesz támogató és támogatott, alapítvány és cég, önkéntes és rokon - egyszóval mindannyian, akiknek fontos az adománygyűjtés e kreatív, közösségi formája.

Az úszók között lesz paralimpikon, Tamás Gábor személyében, aki az Adj egy lélegezetnyi időt! projektnek gyűjt; a Város mindenkiért hajléktalan aktivistája, Kovács Gábor pedig a Free Doc-ért úszik. De lesz köztük 6 gyermekes édesanya; vízbe száll Bátorfi Béla, a Triatlon szövetség elnöke, nagypapák és unokák, orvosok és designerek, sőt ismert művészek is becsatlakoznak a programba: Szalay Kriszta az Adj egy lélegzetnyi idő!, Puskás Peti és a Biebers a Déméter Ház és Alapítvány projektjére gyűjt.

A Swimathon 2018 úszóit és az általuk képviselt ügyeket a www.swimathon.hu oldalon keresztül lehet támogatni, június 16-ig. 

Szakmai együttműködő partnerek: Gyökerek és Szárnyak Alapítvány – Közös Alapon program, Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK)
A Swimathon rendezvény ferencvárosi támogatója: BP (British Petrol)
A Swimathon rendezvény pro bono támogatói: Skawa Innovation Kft, Bohus Biztonsági Szolgálat, TESCO, Copy General, Moments, Sütiflotta, a Müllner & Kálmán Content Lab

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése