TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Tanuljon meg sítúrázni négy óra alatt!

8306
Újabb jó pont a hazai síelésnek, hogy Mátraszentivánon működésbe állt hazánk legmodernebb négyüléses felvonója. Annak sem kell messzire utazni, aki ennek ellenére még mindig magasabb csúcsokra vágyik.

Hamar oda lehet érni Felső-Stájerországba, ahol a biztonság, a játék, a szórakozás és az izgalom minden sípályára jellemző. A Stuhleck-et, Niederalpl-t, Mariazell-i Bürgeralpe-t, Brunnalm-Hohe Veitsch-t, a Turnau-i Schwabenbergarena-t, Präbichl-t és Wald am Schoberpass-t felölelő, idilli régió még a legmegrögzöttebb otthonülőket is kimozdítja.

A kicsi, de nagyszerű családi síterepek a tömegek helyett minőséggel, kiemelkedő biztonsággal, alacsonyabb árakkal és igazi kulináris élményekkel várják. A biztonságos síelés Felső-Stájerország szerte kiemelt fontosságú. A tökéletesen kezelt pályákon, vagy a „Snow & Safety“-nek köszönhetően egy romantikus sítúrán nem a kockázat, hanem a feledhetetlen szórakozás az útitársa. A hóbringázás, vagy a winch-síelés biztosan eufórikus állapotba hozza, a símozi-pályán (Skimovie-Strecke) készült felvételek pedig megörökítik az élményt.

 

Hóbringázás, winch-síelés és gyerekeknek ingyenes csúszás – Az Alpfox síiskola és Präbichl büszkén prezentálja az Alpokban elsőként a köteles vontatású, vagy másnéven winch-síelést! A gravitációra fittyet hányó síterepeket csak Felső-Stájerországban talál, mert itt mindenhol csúsznak – még felfelé is! Persze lefelé sem rossz, akár hóbringával porhóban… Kelet-Ausztria legnagyobb és legmodernebb síterepén – Stuhleck-en – a Skiline és a Skimovie-pályákon átélheti a világkupák hangulatát, és 24 kilométernyi sípálya, Snowpark, sebességmérés és fotó-pont várja. A skiline.cc-nek köszönhetően otthon, a fotelben ülve elevenítheti fel újra élményeit. A nagycsaládokat és a kicsiket határtalan szórakozás várja megfizethető áron Niederalpl-ben. Ha a szülők egyike egy- vagy többnapos jegyet vált, a gyerekek 15 éves korig ingyen síelhetnek. Gemeindealpe Mitterbach adrenalinról és akcióról gondoskodik, a csodálatos panoráma, a freeride-terep és a Snowpark már csak hab a tortán. A Mariazelle-i Bürgeralpe nem csak öt felvonóval, hanem Stuhleck-hez, Brunnalm-Hohe Veitsch-hez és Präbichl-hez hasonlóan minőségi tanúsítvánnyal is rendelkezik. Tehát irány Felső-Stájerország!

Tanuljon meg sítúrázni négy óra alatt!

Präbichl és Brunnalm-Hohe Veitsch a Snow & Safety táborokkal személyre szabott felkészülést kínál. Legyen szó freeride-ról, sítúráról, egy-két főről, vagy egy egész csoportról, Andi Puswald, a Präbichl-i Alpfox síiskolától a kezdőktől a haladókig négy óra alatt mindenkiből sítechnikai és lavinaismereti szakembert farag. Az oktatás részeként megismerkedhet a lavinabiztonsági eszközökkel és azok használatával. A biztonságos terepsíelés érdekében jeladó (Pieps) állomás is rendelkezésre áll. Magánóra: 65,- Eurótól, egész napos oktatás (4 főtől) 119,- Eurótól

Brunnalm-Hohe Veitsch-en a Veitsch-i síiskolától Jörg Felber kínál síbiztonsági oktatást. Megismerkedhet a free-sí világával, magánóra keretében elsajátíthatja a hótalpas- és sítúrázás alapjait, vagy haladóként bővítheti tudását. Magánórák: 40,- Eurótól; jelentkezés: www.skischule-felber.at

Snow & Safety csomag Präbichl-ben 213,- Euró/főtől az Eisenerz-i Jufa Hotelben, a Präbichl-i Hüttendorf-ban, vagy az Erzberg Alpin Resort-ban. Az Alpfox síiskola szervezésében ( www.alpfox.com). Részletek: www.hochsteiermark.at

 

Aflenz-i Bürgeralm – a sítúra paradicsom

Próbált már szűz hóban síelni? Az Aflenz-i Bürgeralm természetes haván mi sem egyszerűbb, mert itt a kezdőket tökéletes sítúra-csomag várja. A Hochschwab-régióra (Európa zergékben leggazdagabb területe) nyíló kilátás, tapasztalt sítúra oktató, bérelhető felszerelés, 9 kilométernyi, természetes hó borította, tökéletesen kezelt pálya, 7 kilométeres panoráma lejtő és kulináris élmények tömkelege fogadja. A Sonnleitenhaus-hoz vezető túra gyermeki örömmel tölti el, főleg ha fáradt lábait a Schönleitenhaus-ig közlekedő, két sí-taxi egyikében pihentetheti. Röviden: Az Aflenz-i Bürgeralm lenyűgöző szépségével maradásra csábít.

Vezetett sítura bérelt felszereléssel, napijeggyel az Aflenz-i Bürgeralm kétüléses felvonójára, sí-taxival 49,- Euró/fő (a Hochschwab síiskola közreműködésével) Foglalható: Naturerlebnis Bürgeralm GmbH & Co KG, tel.: +43 664/7635035 vagy +43 3861/3700, www.aflenzer-buergeralm.at

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése