TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Szeretnéd, hogy a 2018-as év gazdagságot hozzon? Ha igen, akkor ezt a rendhagyó Lencse Napot nem érdemes kihagyni.

Az újév első napján, a népi hagyományok szerint, azért kell lencsét enni, mert minden szemes étel, főleg a lencse, az aprópénzt szimbolizálja, vagyis a szerencsét, a gazdagságot jelképezi. A szokásrend szerint, tehát azért kell január 1-én mindenképpen lencsét enni, hogy ez meghozza a bőséget és a gazdagságot. A lencse ugyanakkor az egyik legrégebb óta fogyasztott emberi táplálék is, aminek számos jótékony hatása ismert. A magyar népgyógyászat is korán felismerte a hüvelyes növény fogyasztásának kedvező hatásait. A mediterrán térségben és a Közel-keleten a lencsét az egyik legegészségesebb ételként tartják számon és napi szinten fogyasztják. A lencse gazdag fehérje és rostforrás, dúskál a vitaminokban és az egyéb létfontosságú tápanyagokban. Tehát a hagyományőrző lencsés évindítással nemcsak a bőség érdekében, de még az egészségünkért is teszünk.

 

Ha nem tudsz, esetleg nincs kedved főzni, vagy csak nem tudod, hol köszöntsd az újévet, és heverd ki a szilvesztert, akkor adunk egy jó tippet: a Szent István-bazilika előtti Adventi Ünnep január elsején 11 és 22 óra között minden olyannal szolgál, amire az év első napján szükséged lehet. A kutyaharapást szőrével gyógyító forralt borok és kávékoktélok mellett minden nagyobb ételkiszolgáló standon kapható lesz valami lencséből készült finomság.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Budapest 4K

Gyönyörű film!

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése