TÉNYEK, TRENDEK, TANULMÁNYOK...

Az Auguszt cukrászdinasztia hamarosan belép alapításának 148. évébe – de a 2017-es év különösen emlékezetes volt számukra, hiszen a cukrászdának otthont adó Fény utcai üzlet ez év májusában ünnepelte megnyitásának 60. évfordulóját. Így ez a karácsony is a 60. lesz az itt töltött ünnepek sorában, ezért a karácsonyváró sajtódélutánon Auguszt József néhány mondatban felidézte az újrakezdés éveit.

Az Auguszt család üzleteit 1952-ben államosították, és a családot kitelepítették Taktaszadára. Onnan 1954-ben térhettek vissza, de a szülőknek, Auguszt Elemérnek és feleségének, Olgának a Közért vállalatnál kellett állást vállalniuk.

 

 

Az ötvenes években sokkal kisebb választékkal dolgoztak, de sokkal nagyobb mennyiségeket adtak el. Az évek során az életszínvonal javulásával és az üzlet alapterületének növekedésével nőtt lehetőség és a vásárlói igény a szélesebb választékra, ennek ellenére az Auguszt fénykorában, a két világháború között kialakult süteményrepertoár a rendszerváltás idejére került vissza a kínálatba. Akkor a határok megnyitásával megváltozott a vásárlók köre, de a régi vásárlók is igényelték a külföldön megismert újdonságokat.

 

A hagyományok mentén történő folyamatos megújulás mestere Auguszt Ibolya, aki az idén a szilvára építette fel a szezonális karácsonyi süteménykollekciót, mely december 31-ig szerepel majd a cukrászda kínálatában – emellett természetesen készülnek a hagyományos kedvencek is.

A robogó-megosztás San Franciscóból indult 2012-ben, hogy aztán egy lassú indulási fázis után, 2016-17 tájékán berobbanjon a köztudatba. Ma több mint 30 városban, köztük Budapesten is sikeresen működik ilyen szolgáltató. A főleg Nyugat-Európában divatos közösségi közlekedési forma meghonosításának körülményeiről a blinkee.city magyar franchise tulajdonosát, Varsányi Tamást kérdeztük.
A Google Ground létrehozásakor azt éreztem, hogy a tágabb értelemben vett szakmának adunk valamit, amiből mindenki profitálhat és egy igazi szakmai közösségi hely jön létre.
Nagy szakmai kihívás, hogy megértessük az emberekkel, az általunk képviselt minőségi szint nagyon jó ér-érték aránnyal párosul.

Gucci reklámfilm

:)))

© 2000-2019 BTL.hu Telefon: 0620-9310-378 Hirek küldése